40 bin liralık kuaför koltuğu

Güncelleme Tarihi:

40 bin liralık kuaför koltuğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 11:09

Bursa'da bir firma tarafından Japonya'dan ithal edilen ve lüks otellerdeki salonlara satılan kuaför koltuğu, sahip olduğu özellikler ve 40 bin liralık fiyatıyla dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de birçok bölgede birçok kuaför salonunda, sektöre uygun olanlarının aksine büro koltukları kullanılıyor.

Özellikle kırsal kesimde birçok berberde tıraş için ahşap sandalyeler tercih edilirken, Bursa'da bir firmanın Japonya'dan ithal ettiği, tamamen elektronik sistemle donatılmış kuaför koltuğu dikkatleri çekiyor.

Firmanın Pazarlama Müdürü Murat Eren Kartal, yaklaşık 31 yıllık bir firma olduklarını belirterek, kuaför sektörüne yönelik tezgah, koltuk, elektronik ve mekanik masaj ve ağda yatakları, yıkama setleri, lavabolar ürettiklerini, ihraç ve ithalat yaptıklarını söyledi.

Üretimlerinin yüzde 35'ini Japonya, Almanya ve İngiltere gibi 26 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Kartal, “İhracat yaptığımız ülkelerdeki bazı firmalarla anlaşmalı olduğumuz için özel ürünleri ithal edebiliyoruz. Japonya'da kurulu bir firmadan aldığımız ve ülkeye getirdiğimiz özel koltuk, bu ürünlerden sadece birisi” dedi.

Haberin Devamı

Kartal, kuaför koltuğunun Türkiye'deki satış fiyatının yaklaşık 40 bin avro olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Koltuğun birkaç ay önceki fiyatı 50 bin liraydı. Japon parasının değer kaybetmesi ve bazı etkenlerle ucuzlama oldu. Birçok kuaför salonunda büro koltuğu kullanılırken 40 bin lira ilk etapta fazla gelebilir, ancak özellikleri oldukça şaşırtıcı. En önemli özelliklerinden birisi koltuğun yüzeyi tamamen ceylan derisiyle kaplı. El yapımı olan koltuk, kişiye özel ayarlanabiliyor. Örneğin A kişi gelip oturuyor ve ayarlanıyor. Ardından koltuğun hafızasına ekleniyor. A kişi bir daha geldiğinde koltuk, otomatik olarak hafızasındakine göre şekil alıyor. İki taraftan kumanda edilebilen koltuğun ısıtma sistemi de bulunuyor. Üzerinde prizleri olan kuaför koltuğu, masaj yapabiliyor, ayak ve sırt bölümleri ayrı ayrı hareket edebiliyor. Günümüzde kullanılan hiçbir koltukta ayrı hareket etme kabiliyeti olan robot özelliği bulunmuyor.”

Elektrikli, tamamen Japon teknolojisiyle üretilen koltukların 360 derece dönebildiğini, ters yıkamaya göre ayarlanabildiğini anlatan Kartal, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Çocuk koltuk ayarı bulunuyor. Yani küçük çocukların, koltuğun üzerine konulan tahtaya oturtulmasına son veriyor. Sakal tıraşları için başlığı kişiye özel ayarlanabiliyor. İnsan vücudunu kavrıyor ve en ergonomik şeklini alıyor. Bu koltuklarımız, yüksek fiyatı nedeniyle lüks otellerdeki salonlardan ilgi görüyor. Özellikle Akdeniz kıyısındaki otellerin salonlarına satışımız iyi noktalarda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!