4 yıldızlı Atlas

Güncelleme Tarihi:

4 yıldızlı Atlas
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 21:41

ATLASGLOBAL, havacılık araştırma şirketi Skytrax tarafından “4 Yıldızlı Havayolu” ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Ödül töreninde konuşan Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “2015 yılında yenilenme sürecini başlattık. İş kültürümüzü ve misafir algımızı değiştirecek çalışmalar yaptık. İki yıldır bu süreçte şirket baştan aşağı yenilendi, hizmet standartları yükseltildi. 2017’nin ilk yarısında Skytrax’a başvurduk. Yaklaşık 3 aylık bir denetim süreci geçti. Denetim sonunda ilk başvurusunda dünyada 4 yıldız almayı başarmış ilk havayolu olduk” dedi.

400 ŞİRKET VAR

Murat Ersoy, dünyada yaklaşık 400 ticari havayolu bulunduğunu belirterek, bunlardan sadece 10’unun 5 yıldızlı, 41 tanesinin de 4 yıldızlı havayolu olduğunu bildirdi. Atlasglobal’in diğer ödül almış havayollarından farklı bir yönü olduğunun altını çizen Ersoy, “Atlasglobal ilk denetiminde dünyanın en saygın havayolu derecelendirme ajansı Skytrax tarafından 4 yıldızlı havayolu olarak tescillendi. Dünyada hiç bir havayolu ilk denetiminde 4 yıldız almayı başaramamıştı” diye konuştu. Ersoy, Skytrax raporundan alıntılara da değinerek, raporda, “Atlasglobal, mevcut uçuş ağı için mükemmel bir konfigürasyon olan dar gövde uçağında geniş 2x2 Business Class koltuk ürünü sunmaktadır. Hiç şüphe yok ki Atlasglobal standartları, Avrupa’da çoğu havayolunun standartlarını aşmaktadır” dedi.

RUSYA PAZARI

Haberin Devamı

Yıl sonunda Atlasglobal’in cirosunun 450 milyon dolara ulaşacağını açıklayan Murat Ersoy, 2018’de de yüzde 10 büyüme beklediklerini söyledi. Gelecek yıla göre Rusya hatlarındaki koltuk kapasitesini de yüzde yüz artıracaklarını da söyleyen Ersoy, “Dört senedir Rusya’ya uçuyoruz. Rusya’ya uçtuğumuz şehir sayısını 15’ten 20’ye çıkaracağız. Antalya’dan Rusya’ya her hafta 80 uçuş gerçekleştiriyorduk. Bu sayıyı 160’a çıkaracağız. Yurtdışında yeni şirket kurma projeleri önümüzdeki sene devam edecek. Ağırlıklı olarak Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu hatları düşünülüyor ve Güneydoğu Avrupa baz alınıyor. Avrupa’ya ilk giriş yapacağımız yer Güneydoğu Avrupa olacak. Atlasglobal’e yatırım yapmak isteyen finansal yatırım fonlarıyla da görüşüyoruz.” Bilet fiyatlarının artıp artmayacağı yönündeki soruya ise Ersoy, şöyle cevap verdi: “Döviz olarak düşecek ama TL olarak artacak. Bu artışı fiyata yansıtmamak için mücadele veriyoruz. Ama önümüzdeki yıl 352 liralık tavan fiyatta yüzde 10’luk bir artış yaşanabilecektir.”

 

Haberin Devamı

 

Mehmet Nane "Gelecekte sanal kişiliklerimizle fiziksel olmayan ortamlarda buluşacağız” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!