4 yılda yüzde 90 büyüdü 6 milyar lirayı hedefe koydu

Güncelleme Tarihi:

4 yılda yüzde 90 büyüdü 6 milyar lirayı hedefe koydu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Sinpaş gyo, halka açıldığı 2007 yılından bu yana, aktif büyüklük itibariyle yüzde 90 büyürken, 2012 itibariyle “ikinci 5 yılı”na hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yılda 6 milyar TL ciro hedefleyen Sinpaş GYO’nun 1.6 milyar TL kâr hedefi de bulunuyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL ’da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün, Bursa’da Bursa Modern olmak üzere 5 projenin satışını sürdüren Sinpaş GYO, organizasyon yapısında ve şirket stratejilerinde yeniliğe gidiyor. Halka açıldığı 2007 yılından bu yana, aktif büyüklük itibariyle yüzde 90 büyüyen Sinpaş GYO, 2012 itibariyle yeni bir döneme yani “ikinci 5 yılı”na hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden toplam 6 milyar TL ciro elde edilmesi hedeflenirken, 2017’ye kadar 1.6 milyar TL kâr hedefi de bulunuyor. Sinpaş GYO, Seven Gayrimenkul ile orta sınıfa da konut üretmeye başlıyor.

6 milyar lira ciro

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2007’de halka arzlarının bir dönüm noktası olmasının ardından sektörde kurumsallaşma adına ilk adımı attıklarını belirterek, şunları söyledi: “Sürdürülebilir, istikrarlı hareket edebilen bir şirketin alt yapısını kurmak hedefi ile halka açıldı. Sermaye yapısını güçlendirip her yıl 1000-1500 konut satışı gerçekleştirerek, ortalama 500 milyon TL ciro elde ettik. 2007 yılında 989 milyon TL olan aktif büyüklüğümüz, 2011 Eylül sonu itibariyle 1 milyar 880 milyona ulaştı. Böylece 4 yılda yüzde 90 büyüdük. 2007 yılında 5 projeyle başlayan Sinpaş GYO, bugün 16 gayrimenkul projesine sahip ve  bu projelerden 1 milyon 962 bin metrekare, yaklaşık 13 bin 500 konut üretecek. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden elde edilecek toplam cironun 6 milyar TL civarında olacak.”

Haberin Devamı

1.6 milyar TL kâr hedefi

5 yıl sonunda projeler tamamlandığında, Sinpaş GYO’nun 3.5 milyar liralık bir şirket olacağını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu: “En az 1500 konut üretir hale geleceğiz. 2017 yılında 1.6 milyar lira kâr hedefliyoruz. Bu hedefleri gerçekleştireceğimiz yeni bir döneme hazırlanıyoruz. İkinci 5 yıl için stratejik planlamayı tamamladık. 2012 itibariyle yeni bir döneme başlayacağız. Şirketi ileriye taşımak için organizasyon yapısında değişikliğe gittik. Bugün sektörümüz yönetimsel anlamda bilimsel bir yapıya doğru yol alıyor. Artık verilerin okunması, analiz edilmesi ve depolanması gerekiyor. Bundan sonra bir adım daha yukarı çıkmak için farklılaşmaya ve yeni hedefe doğru yürüyecek bir yapıya ihtiyacımız var. Onun için ilk adım olarak tüm kadroda bir değişikliğe gittik. Atamalarımızı tamamladık ve yeniden büyümenin stratejilerini oluşturmaya başladık.”

Haberin Devamı

Jose Mourinho Sinpaş GYO için Türkiye’ye geliyor

SİNPAŞ GYO, 2009’da ilkini düzenlediği ve ABD Eski Başkanı Bill Clinthon ile Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder’in katıldığı ‘Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı’nın ikincisini 2012’de düzenleyecek. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile anlaşma imzalayan Sinpaş, Mourinho ile Şubat 2012’de Ankara’da ve İstanbul’da Liderlik Konferansı’nı düzenleyecek.

Bosphorus City’de 1800 konut teslim

KÜÇÜKÇEKMECE’de Sinpaş GYO tarafından projelendirilen Bosphorus City’de 1800 konutun teslimi gerçekleştirildi. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “En İyi Mimari” ve “En İyi Pazarlama Yönetimi” dallarında ödül alan Bosphorus City, sosyal yaşam için sunduğu imkanları ve Bahçeşehir Koleji’nin getirdiği eğitim fırsatıyla da farklılaşıyor. Bosphorus City’nin en önemli özelliklerinden birini 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda tasarlanan İstanbul’un ikinci boğazı oluşturuyor. Proje, Boğaz’ın keyfini yaşama imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Sarayları’nın yüzde 50’si satıldı


SİNPAŞ GYO’nun Küçükçekmece’de Bosphorus City’e komşu, 1200 konutluk İstanbul Sarayları’nın yüzde 50’si satıldı. İstanbul Sarayları, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek yeniden yorumlandı. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe Sarayı, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk gibi saray, yalı ve semtleri, İstanbul Sarayları’na ilham veriyor.

Bursa Modern’de rezidans hizmetleri başladı

BURSA Modern’de her türlü ihtiyacın karşılandığı hizmet anlayışı ‘rezidans’ hizmetleri başladı. Böylece Bursa, ilk ‘rezidans’ hizmeti anlayışıyla Bursa Modern ile birlikte tanışmış oldu. Beş yıldızlı otel konforu sunan ‘residence’ hizmetleriyle bahçe ve havuz bakımı, teknik destek, ev temizliği, köpek gezdirme, şoför, evden alışveriş, sağlık, terzi, kuru temizleme, catering, ev taşıma, VIP transfer ve motokuryenin yanı sıra toplantı ve parti gibi organizasyon hizmetleri tüm sakinlere sunulmaya başladı. Bursa Modern kapsamında hayata geçirilen ve yalnızca Bursa Modern’in değil tüm kentin kullanımına açık olan Büyük Kulüp, sunduğu hizmet çeşitlerini geliştirmeye devam ediyor. The Wellness Company’nin Bursa’daki fitness markası Score, Bursa Modern sakinlerinin hizmetindeyken,  Büyük Kulüp içerisinde Bahçeşehir Koleji Anaokulu açılacak.

Haberin Devamı

Diğer inşaat dosyası haberleri :

İstwest’te yüzde 1 peşinatla 18 ay sonra ödeme şansı

FER Yapı ve Boyner ortaklığında gerçekleştirilen İstwest’te, 168 bin TL’den başlayan fiyatların yanı sıra yüzde 1 peşinat ödeyip, kalan taksitleri 18 ay sonra ödeme seçeneği sunuluyor. Fer Yapı’nın ofis projesi iTower Bomonti’de ise, satışların yüzde 65’i tamamlanırken, harcadığın kadar öde maliyet sistemi, sıfır peşinat ve kurumlara özel sunulan yüzde 100 finansman seçenekleri bulunuyor.

BOYNER Holding’in Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde Fer Yapı ve Altınyıldız A.Ş. iştiraki Altınyıldız Gayrimenkul Geliştirme tarafından geliştirilen ve DBArchitects tarafından tasarlanan, İstWest projesinde, yüzde 1 peşinat ödeyip kalan taksitleri de 18 ay sonra ödeme seçeneği sunuluyor. Fiyatların 168 bin liradan başladığı projenin yüzde 60’ının satışı tamamlanırken, satışa çıktığı 1 Mayıs tarihinden itibaren ortalama yüzde 30 prim yaptı. Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, İstwest’in prim yapmaya devam edeceğini belirtirken, İstwest Meydan’daki dükkanların da satış ve kiralamalarının başladığını belirtti.

Haberin Devamı

14 bloklu proje

Konut, rezidans, içerisinde barındırdığı restoran ve dükkanlardan oluşan İstWest Meydan ile İstWest’de 14 blok, 470 adet rezidans, 512 adet konut ve İstWest Meydan’da 73 adet ticari alan bulunuyor. Toplam 230 bin metrekarelik inşaat alanının içindeki satılabilinir 130 bin metrekare alanı bulunan projede, stüdyo daireden,  4+1’e kadar seçenekler yer alıyor. Proje, çocuklar için macera parklarından, geniş oyun alanlarına, bisiklet ve koşu parkından, mangal ve piknik alanlarına, açık kapalı havuz, fitness salonu, SPA, tenis kortu, basketbol ve futbol sahalarıyla geniş spor alanları, zen bahçesi gibi sosyal olanaklara ve yeşil alana sahip. Her daireye minimum bir araçlık otopark imkanı sağlayan İstWest, birçok detayı düşünüyor.

Satışlar hızlı gitti

26 Nisan’da lansmanı yapılan ve 1 Mayıs’ta da satışa çıkan, İstwest’in genelinde satış rakamı yüzde 66’ı oldu. Proje lansmana çıktığında satışları çok hızlı yaptıklarını anlatan Ramadan Kumova, “Biz satışlarımızı 2.5 yıla yayamadık. Biten daire tipleri 2 yıllık zammını aldı” dedi. İkinci etabın satışlarına 19 Eylül’de başlanan projedeki İstwest Meydan dükkanları gıda sektöründen, bankalardan, otomobil firmalarından talep görüyor. 100’er metrekareden hesaplandığında 71 dükkanın yer aldığı İstwest Meydan’da önce kiralamalar yapılıyor. İstWest’in son etabında da stüdyo ve 1+1 daireler ve İstWest Meydan’daki dükkan satışları devam ediyor. İstWest’te 168 bin TL’den başlayan fiyatlarla, yüzde 1 peşinat ödeyip kalan banka taksitlerini de 18 ay sonra ödeme seçenekleri sunuluyor.

iTower’da yüzde 65

Fer Yapı’nın İstwest’in dışında devam eden projesi iTower projesinde ise satışlar yüzde 65’i geçti. FerYapı ve Sinpaş GYO ortaklığı ile İstanbul’un en önemli ticaret merkezi Şişli Bomonti’de inşa edilen ilk üst düzey küçük metrekareli ofis projesi olan iTower, harcadığın kadar öde maliyet sistemi, sıfır peşinat ve kurumlara özel sunulan yüzde 100 finansman seçenekleri sunuyor.

Martta kaba inşaat ortaya çıkacak

RAMADAN Kumova, 70 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirilen projede 500 bin metreküp harfiyat toprağı bulunduğunu bunun da 50 bin kamyona denk geldiğini belirterek, “Şu ana kadar 400 bin metreküp harfiyatı bitirdik. Temelleri attık ve kule vinçleri diktik. Her ay yatırımcılarımıza inşaatın durumu hakkında bilgi veriyoruz. İnşaatımız gayet iyi ilerliyor. Hedeflediğimiz inşaat programının önündeyiz. Mart ayı geldiğinde projenin kabası ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

Harcadığın kadar öde sistemi

iTower’da harcadığın kadar öde maliyet yönetim sistemi ile ortak kullanım alanları dışında, pay ölçerli ısıtma sistemi, kat bazında bağımsız çözümlenmiş havalandırma sistemi ve ofisiniz için tasarlanmış soğutma sistemi sayesinde ofis sahipleri harcadıkları kadar ödeme imkanı verirken, yönetim giderlerini minimuma indiriyor. iTower, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerine kısa sürede ulaşan tünellerin, metro istasyonlarının dibinde, Çağlayan’da bulunan Avrupa’nın en büyük Adliye Sarayı’nın yakınında, hastanelerin tam ortasında yer alıyor.

iTower’da yeni katlar satışta

FER Yapı’nın geliştiriciliğini ve pazarlamasını üstlendiği iTower Bomonti’de daha önce satışa açılmayan katlar, şimdi satışa çıkarken, bu yeni satışa çıkan  katlarda yine esnek metrekare alternatifleri sunuluyor. Tam kat ve birkaç kat satın alma imkanı bulunan iTower’da 30 katlı tek blokta, her katında 60 ile 800 metrekare arasında değişen 206 ofis ve 7 ticari alan bulunuyor. iTower’da metrekare fiyatları ise 4 bin dolar ve 7 bin dolar arasında değişiyor. Proje, hizmetleriyle rezidans konforunu iş yaşamına taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!