4 bin lira maaşa rağmen çoban bulamıyorlar

Güncelleme Tarihi:

4 bin lira maaşa rağmen çoban bulamıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 14:21

Muş'ta, ayda 4 bin lira maaş, 50 kilo peynir, giyecek, yiyecek ve barınma ihtiyacını karşılama sözüne rağmen çoban bulamayan besiciler, afişle çoban arıyor.

Haberin Devamı

Yeşilova beldesinde besicilik yapan Ramazan Çelik, yaptığı açıklamada, astıkları afişlerle 4 bin lira maaşla çoban aradıklarını belirterek çalışmayı kabul edenlere 4 bin lira maaşın dışında, 50 kilogram peynir, yün, telefon kontörü, giyecek ve ayakkabı vereceklerini aktardı.

Çelik, kimsenin çobanlık yapmak istememesi nedeniyle sürülerini gündüz kadın ve çocukların gece ise erkeklerin otlattığını söyledi.

Sürülere bakacak çoban olmadığı için oğlunun eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Belkise Çelik ise "300 koyunum var ama çoban bulamıyoruz. Oğlum bu yüzden okulu bıraktı. Çoban olmadığı için sürüye ben gidiyorum, oğlum ve torunum gidiyor. Bir müdür maaşı 4 bin 500 lira ama biz bu maaşa rağmen çoban bulamıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Besicilerden Süreyya Ok ise çobanlara 4 bin lira maaşının yanında yemek, yün, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını karşılama sözünü vermelerine rağmen çoban bulamadıklarını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!