4 bin konutluk yatırım hamlesi

Güncelleme Tarihi:

4 bin konutluk yatırım hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 22:26

2016 yılını 2 bin 660 konut satışı ve 1 milyar 250 milyon ciro ile kapatan Mesa 2017 yol haritasını çizdi. Şirket bu yıl 3. 5 milyar lira değere sahip 4 bin konutluk yeni proje inşa etmeyi ve 1.7 milyar lira ciroya ulaşmayı hedefliyor. Yeni projeler İstanbul, Bodrum, Ankara ve Polonya’da hayata geçecek.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl 2 bin 660 konut satan ve 1 milyar 250 milyon ciro elde eden Mesa 2017 planlarını açıkladı. Geçen yıl yaklaşık yüzde 8’lik bir büyüme yakalayan ve 4 bin 500 kişilik istihdam sağlayan Mesa, 2017’de en az 6 yeni projeye daha imza atarak, 3.5 milyar liralık yatırım değerine ulaşmayı planlıyor. Yeni projeler ile yaklaşık 4 bin konut inşa edeceklerini belirten Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu da, “2017’de 2 bin 500 konut satışı ile 1.7 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. 2017 projelerinin birer tanesi Bodrum, Ankara ve Polonya’da, 3 tanesi de İstanbul’da bulunuyor” dedi.

ŞİMDİ DOĞRU ZAMAN

Zor bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörünün hükümetten önemli destekler gördüğünü belirten Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “Faizlerin yüzde 1’in altına düşmesi, KDV indirimi, yabancıya satışta sağlanacak KDV muafiyeti, harç muafiyetleri, Emlak Konut öncülüğünde yapılan kampanyalar ve uygun ödeme seçenekleri ile 2017 daha iyi bir yıl olacak. Şu dönem iyi teşvikler görüyoruz. Bu yıl bekleyen alıcı da harekete geçecek. Maliyet artışları henüz satış fiyatlarına yansıması. Yarım asırlık tecrübemle söylüyorum ki konut almak şimdi doğru zaman. Önümüzdeki aylarda şirketler mecburen fiyat artışı yapacak” dedi. Gayrimenkul sektöründe en önemli sorunun sağlıklı veri eksikliği olduğuna değinen Boysanoğlu, belli bölgelerde fazla üretim yapıldığını, doğru alanda doğru proje için de sağlıklı verilere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

POLONYA’YA KONUT

Projeler hakkında bilgi veren Mesa Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, “Ankara’da KOZA 66’da satış lar sürüyor. Park Mozaik’te ikinci etaba başlıyoruz. Halkalı’daki eğlence merkezi Tema World’de son aşamaya geldik. Büyükçekmece’deki Yeşil Yaka yoğun ilgi gördü ve yanındaki arazide 590 villalık yeni projenin çalışmasına başladık” dedi. Bodrum’da 220 dönümde otel ve konut projesi için çalıştıklarını belirten Bıyıklıoğlu, Ankara Eryaman’da yaklaşık 96 bin metrekare alanda da bir proje planladıklarını kaydetti. Bıyıklıoğlu İstanbul’da ise Maltepe, Kozyatağı ve Bağdat Caddesi’nde proje geliştireceklerini söyledi. Polonya’da 330 konutluk projenin bu yıl tamamlanacağını da belirten Bıyıklıoğlu, “Varşova’da aldığımız 2 arsa üzerinde proje çalışmaları sürüyor. Projelerden birine bu yıl başlarız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!