4.5 litre yakıtla 112 km. yol giden otomobil

Güncelleme Tarihi:

4.5 litre yakıtla 112 km. yol giden otomobil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Otomobil dünyasının kalbinin attığı Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı, Amerikan, Japon ve Avrupalı üreticilerin rekabetine sahne oluyor.

Honda, Detroit Otomobil Fuarı'nda hem elektrik hem de benzinle çalışan yeni otomobilini tanıttı. Fuar için dizayn edilen Hibrid (melez) modeli 4.5 litre yakıtla 112 kilometre yol yapıyor. Bu hesapla araç Detroit'ten New York'a bir depo benzinle gidebiliyor.

Fuara katılan bir başka Japon firması Toyota, XYR adı verilen spor coupe modelini sergiledi. XYR coupe'nin tasarımını yapan ekipten Mark Del Rosso, otomobilseverlere otomobille ilgili bilgi verdi. Önden çekişli 180 beygir gücündeki XYR modeli, Toyota'nın gelecekte yaratmayı amaçladığı yüksek performanslı spor otolara örnek teşkil ediyor.

Dört çekişli Chrysler Citadel, fuarda hibrid tekniğiyle üretilen bir başka model olarak dikkati çekiyor. Gerektiği zaman arka tekerleklere de güç ileten bir teknikle üretilen araç, yüksek hız kapasitesine sahip.

Adını 7.2 litrelik dizel motorundan alan Dodge Power modeli, günümüz sürücülerinin ihtiyaçlarına cevap vermek ve bir kamyonetin yapacağı bütün işleri yapmak için tasarlanmış. DaimlerChrysler'in ürettiği model olan Power'a karavan bağlamakta mümkün.

Detroit Otomobil Fuarı'nda otomobilseverlerin beğenisine sunulan bir başka modelde Volkswagen'in yeni Beetle'ı oldu. Wolkswagen Grubu ve Alman Otomobil Üreticileri Birliği Başkanı Ferdinand Piech, Meksika'da üretimine başlanan yeni Beetle ile poz verdi. Volkswagen'in Beetle modeli geçen yıl Detroit Fuarı'Nda 48 gazetecinin katıldığı ankette 292 oyla birinci seçilmişti.

Bir başka Alman otomobil üreticisi BMW'de Amerika'da üretimine başladığı yeni spor modeli X5'i Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergiledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!