4.4 milyon lira hibe verdi 60 bin ‘hayat’ı kucakladı

Güncelleme Tarihi:

4.4 milyon lira hibe verdi 60 bin ‘hayat’ı kucakladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

Sivil topluk kuruluşlarına 3 yılda 4.4 milyon lira hibe sağlayan Sabancı Vakfı, 21 projeden 11’ini tamamladı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Güler Sabancı, “Bu projelerle 60 bin insanın hayatına dokunduk. Bu yeterli değil” dedi.

Haberin Devamı

SABANCI Vakfı, kadın, genç ve engellilere eşit fırsatların yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla 3 yıldır yürüttüğü hibe programı kapsamında bu alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına 4.4 milyon TL hibe verdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Güler Sabancı, “Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında destek verdiğimiz 20 projenin 11’i tamamlandı. Bu projelerle 60 bin insanın hayatına dokunduk. Bu yeterli değil. Sosyal değişimin kalıcı hale gelebilmesi için daha çok çalışmalı ve tohum ekmeliyiz” dedi.

Ekim zamanı

Hibe programından destek alan projelerin anlatıldığı toplantının başlığını “Ekim Zamanı” olarak belirlediklerini kaydeden Güler Sabancı, şöyle konuştu: “Toprakla uğraşanlar bilir, ekim ayı tohumların toprakla buluştuğu aydır.

Haberin Devamı

Biz de Sabancı Topluluğu olarak toprağa verilen emeği biliriz. Rahmetli dedem Hacı Ömer Sabancı ilk ekmeğini, pamuk işçiliği ve topraktan kazanmıştı. Zor iştir toprakla uğraşmak, emek ve sabır ister.

Ön yargıları aşmak, tabuları yıkmak, engelleri kaldırmak ve toplumda gerçek bir değişimi yaratabilmek toprakla uğraşmak gibi emek ve sabır ister. Verimli hasat mevsimleri için daha çok ekim zamanları gerekiyor. Bu sebeple hibe programları ve çalışmalar ile yeni tohumlar ekmeye devam edeceğiz.”

Hibe yeni yöntem

Hibe programlarının, Türkiye’de yeni bir kavram ve yöntem olduğunu kaydeden Güler Sabancı, “Hibe programları, öz kaynakları olan bizim gibi vakıfların hedef kitleye daha yakın, sahada olan sizin gibi sivil toplum kuruluşlarına kaynak ve uygulama desteği vermeyi hedefliyor. Dünyada bu yöntem oldukça eskiden beri kullanılıyor. Biz de Sabancı Vakfı olarak Türkiye’nin toplumsal gelişmesi için bu yöntemi kullanarak fark yaratmak istiyoruz” diye konuştu. Güler Sabancı, hibe programlarının sadece para vermek olmadığını, projeleri yakından takip ettiklerini, uygulama aşamalarına destek verdiklerini ve etkilerini değerlendirdiklerini söyledi.

Sabancı Vakfı’ndan destek alan projeler

SABANCI Vakfı’nın uyguladığı hibe programı kapsamında destek verdiği projeler ve bunları hayata geçiren sivil toplum kuruluşlarından bazıları şöyle:

Haberin Devamı

· Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin “Çocuk Gelinler”
· Kadın Merkezi Vakfının (KAMER) “Engeller Kalkıyor”
· Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin (TOKAGEDER) “Engellilere Hizmet, Kadın ve Gençlere İstihdam”
· Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği’nin (GÜNDER) “Erken Çocukluk Özel Eğitim Hizmetlerinin Yaygınlaş-tırılması”
· Altınokta Körler Vakfı’nın “Görme Engellilerin İş Yaşamına Entegrasyonu”
· Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) “Genç Alan”
· Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) “Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi”
· Türkiye Gençlik Federasyonu’nun “Katılımda Engel Yok”
· Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’nın “Kaynaştırma Etkinliğini Artırmak İçin Politika ve Uygulama Önerileri”
· Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) “Mikro Girişimci Kadınlar İş Portalı”
· Habitat İçin Gençlik Derneği’nin (HABİTAT) “Yerel Demokrasi Akademileri.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!