İstanbul Park, Şampiyonlar Ligi finalini geçecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Park, Şampiyonlar Ligi finalini geçecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 00:00

Geçen yıl Formula 1 yarışlarıyla resmen açılıp toplam 5 uluslararası yarışla yaklaşık 300 bin kişiyi ağırlayan İstanbul Park, 2006 yılına rekor hedef iddialarıyla başladı.

İstanbul Park’ın 2006 sezon açılış töreninde konuşan TOBB ve İstanbul Park’ı işleten Motor Sporları ve Organizasyon (MSO) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Geçen yıl Şampiyonlar Ligi Finali için İstanbul’a 3 bin 155 uçak iniş-kalkış yaptı. Bu yılki Formula 1’de bu rekorun kırılması öngörülüyor" dedi. Formula Park’ın Sait Halim Paşa’da yapılan sezon açılış gecesine, aralarında Muammer Güler, Kadir Topbaş, Murat Yalçıntaş gibi isimlerin bulunduğu 200’ü aşkın davetli katıldı. Hisarcıklıoğlu, ilk yıl deneyimini başarıyla geride bırakan İstanbul Park’ın bu yılki iddiasını şu örnekle anlattı: "İstanbul’a geçen yıl, Şampiyonlar Ligi Finali için, 23-25 Mayıs günleri arasında, tam 3 bin 155 uçak, iniş-kalkış yaptı. Bu İstanbul için bir rekor. Ama, sanırım bu yıl, Formula 1 nedeniyle, bu rekor kırılacak. Ağustosun son haftası, turizm için, gerçek bir zafer haftası olacak."

VİRAJLARI GEÇTİK, SPİN ATMADIK:

İstanbul Park’ın, orta büyüklükteki bir barajın yapımına eşit inşaat ve finansman işi gerektirdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Türk girişimcisi, İstanbul Park yatırımının, zorlu virajlarını, spin atmadan tamamlamıştı. Bu proje olimpiyatların ülkemize gelmesinde de referans olacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!