37 yaşında Brookings Konseyi’nde

Güncelleme Tarihi:

37 yaşında Brookings Konseyi’nde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 21:14

ULUSLARARASI finans piyasalarının tanınmış ismi, yatırım bankacısı ve fon yöneticisi Ozan Özkural, dünyanın önde gelen düşünce kuruluşları arasında yer alan Brookings Enstitüsü Dış Politika Liderlik Konseyi’ne kabul edildi.

Haberin Devamı

Özkural, Konseye 45 yaş altında kabul edilen ilk üye oldu. Merrill Lynch’de 10 yıllık çalışmanın ardından 2012 yılında Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB’nin Türkiye CEO’luğunu yürüten Ozan Özkural, halen 2014’un sonunda Suudi Arabistanlı ortağı ile kurduğu Tanto Capital Partners LLP’nin CEO’luk görevini sürdürüyor. Ozan Özkural, dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’ne kabul edilmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Enstitünün, yılbaşında gerçekleştirilen toplantısında “küresel jeopolitika ve finansman” konusunda Türkiye hakkında bir konuşma yaptığını kaydeden Ozan Özkural, Mart ayındaki toplantıya da misafir olarak davet edildiğini ve bu toplantıyı takiben Enstitüden üyelik konusunda teklif aldığını bildirdi. Brookings Enstitüsü Dış Politika Liderlik Konseyi’nde, Carlyle grubunun kurucusu ve CEO’su David Rubenstein, Univision’ın milyarder kurucusu ve CEO’su Haim Saban ve milyarder İsrailli işadamı Poju Zabluzowich gibi önemli isimler yer alıyor. Ozan Özkural, Konseye 45 yaş altında kabul edilen ilk üye oldu. Merkezi ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Brookings Enstitüsü, ülkenin ve aynı zamanda dünyanın önde gelen düşünce kuruluşları arasında tanınıyor. Türkiye’de 2001-2002 yıllarında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Kemal Derviş, Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Küresel Ekonomi ve Kalkınma Programı Direktörü olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

ÖZKURAL KİMDİR?

- 1980 doğumlu olan Ozan Özkural, 1991 yılında Londra’ya taşınmış, 2001 yılında University of Nottingham işletme ve finans bölümünden mezun olmuş. Kariyerine Unilever’in lider yetiştirme programında 2002’de başlayan Özkural, burada yeminli mali müşavir (ACMA) olduktan sonra, yatırım bankacılığı kariyerine 2005’in başında Merrill Lynch’de başlamış.

- 2005-2012 yılları arasında Merrill Lynch’te hızla yükselen Özkural, gelişmekte olan ülkeler sermaye piyasası Türkiye başkanı ve bölgede yapılandırılmış krediler başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, 2012 senesinde Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB Capital’in Türkiye CEO su olarak transfer edilmiş.

Haberin Devamı

- 2012-2014 Temmuz arası bu görevi çerçevesinde Türkiye’ye 1.5 milyar dolar’dan çok sermaye getirip yönlendiren Özkural, Suudi Arabistanlı ortağı ile Londra bazlı bir yatırım fonu kurmak için VTB Capital’dan ayrıldı.

BAKMADAN GEÇME!