Sermayenin ırkına bakmayız Galataport’u sorgulatırız

Güncelleme Tarihi:

Sermayenin ırkına bakmayız Galataport’u sorgulatırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 00:00

Galataport ihalesi ile ilgili CHP’nin gensoru hazırlığına DYP’den de destek geldi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, gensorunun görüşmelere açılması gerektiğini belirterek, Galataport ihalesi için ‘Babanın oğula yapmayacağı kıyak yapılmıştır’ dedi. Ağar, yabancı sermayeye karşı çıkmadıklarını, ırkını, kökenini araştırmadıklarını belirtti.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Galataport ve Sami Ofer ile ilgili gensoru vermeye hazırlanan CHP’ye destek verdi. Gensorunun görüşmelere açılması gerektiğini belirten Ağar, ‘Babanın oğula yapmayacağı kıyak yapılmıştır’ dedi. Kişiye özel sipariş şartname hazırlandığını ileri süren Ağar, ‘Gensorunun görüşmelere açılıp, açıkça tartışılmasından yanayız. Gensorunun açılmasını destekliyoruz’ dedi. Ağar, Hürriyet’e şunları söyledi:

ŞEFFAFLIK GEREKİR:

Biz toplumda her konunun açıkça konuşulmasını şeffaflık içinde olmasından yanayız. Toplumun hiçbir kesimiyle paylaşmıyorsunuz. Kapalı kapılar ardından ihale şartnameleri hazırlanıyor. Yetkin ağızların söylediğine göre de kişiye özel sipariş şartnameler hazırlanıyor. Bu görüşmeler, konuşmalar önceden köşelerde bucaklarda kapalı yerlerde pişiriliyor, taşırılıyor.

ÖDEME ŞARTLARI:

Ödeme şartlarına bakıldığında babanın oğula yapmayacağı kıyaklar gözükmektedir. Bunların vatandaş gözünde bir kabulü yoktur. Yolsuzluğu, suiistimali, vurgunu talanı bahane ederek iktidara gelen bir ekibin kısa zaman içinde aynı iddialarla karşı karşıya gelmesi ibret vericidir. Bunlar Türk siyasetinden yok olması gereken yanlışlıklardır. Bizim bunların hiçbirini kabul etmemiz mümkün değildir. Hukuki kalıplarda haysiyetli kalıplarda ve en ufak bir şaibenin en ufak bir şüphe bulutunun olmadığı ortamlarda yapılması gerekir.

DAĞDA BAYIRDA GÖRÜŞÜLMEZ:

Kaçarak, göçerek, kapalı kapılar ardında görüşerek olmaz. Gece yarılarında arka kapılardan otel odalarına adam alarak, dağda bayırda görüşerek bu işler olmaz. Bu işlerin siyasetçilerle bir alakası olmaz. Siyasetçi son kararı verir. Gensoruya destek veriyoruz. Hükümet Galataport ihalesi konusunda bizi tatmin etmek zorundadır.

SERMAYENİN KÖKENİ OLMAZ:

Yabancı sermayeye karşı çıkmamız sözkonusu değildir. Sermayenin ırkı, kökeni araştırılmaz. Yanlış olan Başbakanın, bakanın, pazarlama elemanı gibi otel odalarında, geceyarıları görüşmeler yapmasıdır. Başbakan, elif ile merteki karıştırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!