‘32 yıldır böyle fırsat görmedim’

Güncelleme Tarihi:

‘32 yıldır böyle fırsat görmedim’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2019 08:30

SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, gayrimenkul sektöründe konut alıcısı için fırsat döneminde olunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2018’de inşaat firmalarının yüzde 45 maliyet artışına karşı fiyatları arttırmadığına dikkat çeken Çelik, “Yeni projelerde bu fiyatlarla satış yapma şansımız yok. 32 yıldır bu sektördeyim böyle fırsat görmedim” dedi. Türkiye’de genç nüfus, kentsel dönüşüm ve yabancı ilgisinin de etkisiyle gayrimenkul sektörünün büyümeye devam edeceğini ifade eden Çelik, “Bizim sektörümüz hapşırsa diğer sektörler nezle oluyor. 200 sektörü direk etkiliyoruz. Dövizde yaşanan dalgalanma birçok sektörü olduğu gibi bizi de etkiledi. Ancak önümüzdeki döneme ilişkin bakış açımız pozitif. 13 milyon genç nüfus var, yenilenmesi gereken konutlar mevcut. Geçen yıl yabancıya 36 bin 600 konut satıldı, bu 70-80 bine çıkarsa şaşırmamak gerek. Tüm bunların etkisiyle gayrimenkul sektörü yoluna devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de en büyük sorunun inşaat sektörüne sonradan dahil olan firmalar olduğunu belirten Çelik, Almanya’nın tümünde 3 bin 800 inşaat firması olduğunu, sadece İstanbul’da bunun 60 bini aştığını ifade etti.

HERKES İNŞAATÇI OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müteahhitler için bir düzenleme yaptığını hatırlatan Çelik, “Bu ülkede herkes inşaatçı oldu. Düzenleme sonrası herkes kendi bildiği işi yapacak” dedi. 

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ise “Sinpaş geçen yıl toplamda 7 projede 4 bin 691 bağımsız birimin yapımına başladı. İstanbul, Ankara, Denizli ve Bursa’da toplam değeri yaklaşık 4 milyar TL  olan 13 projenin satışına devam ediliyor” dedi. Bu yıl Sinpaş’ın 45. yılı olduğunu ve müşterisine 5 dakikada ev alma kararı verdirdiklerini belirten Gacemer, ‘45+5’ adlı yeni bir kampanyaya başladıklarını belirtti. 60 ay 0 faiz imkanı sunduklarını söyleyen Gacemer, “Kampanya kapsamında 3 bini aşkın konut satışa sunduk. Fiyatlar 350 bin liradan başlıyor, 6 milyona kadar çıkıyor. 5 yıl sabit fiyatın yanı sıra 120 aya kadar 0.98 faiz imkanı da sunuluyor. Kampanyaya çok yoğun ilgi var. 1 hafta olmadan 67 konut satıldı” dedi. Gacemer, Sinpaş’ın 2018’i 1062 konut satışı ve 975 milyon lira ciro ile kapadığını da ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!