32 işadamı Malatya'ya sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

32 işadamı Malatyaya sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 13:12

Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek oluşturduğu Malatya Girişim Grubu (MGG), eski Sümerbank Fabrikası arazisine 200 milyon dolarlık yatırım yapacak, bu yatırımın 80 milyon dolarlık kısmı eylül ayında hizmete girecek.

Haberin Devamı

MGG Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MGG'nin 85 bin metre kareden oluşan eski Sümerbank Fabrikası arazisine modern bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı ve 22 katlı bir otel, tam donanımlı özel bir hastane, 200 lüks konut yaptıracağını, bu yatırımların 200 milyon doları bulacağını söyledi.

41 bin metre kare alanda inşaatı devam eden modern alışveriş merkezinin eylül ayında hizmete gireceğini anlatan Kavuk, “Yatırımın 80 milyon dolarını oluşturan alışveriş merkezi için 156 firma ile ön anlaşma sağlandı. Bunların hepsi marka firmalar, ekonomik krizi az zararla ya da zararsız atlatan firmalar. Alışveriş merkezinin içindeki iş yerlerinin yüzde 80'i dolmuş durumda” dedi.

85 bin metre kare alanın çevre yoluna bakan kısmında 3 bin kişilik bir cami de inşa edeceklerine değinen Kavuk, “Malatya'nın merkez camisi niteliğinde bir camiye ihtiyacı vardı. Bu cami otoparklı olacak. MGG inşaatının yanındaki Malatya Belediyesinden ve kentin çeşitli yerlerinden ibadete gelmek isteyenler istifade edecek” diye konuştu.

-“YATIRIMIN DOĞUDA YAPILMASI YATIRIMCI İÇİN RANTABL DEĞİL”-

Malatya'da insanların hafta sonu vakit geçirebilecekleri benzer alışveriş merkezlerinin bulunmadığını anlatan Kavuk, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Türkiye'nin batısındaki büyük şehirler değerlendirilirse bu yatırımın doğuda yapılması aslında yatırımcı için rantabl değil. Ancak MGG'yi oluşturan iş adamlarının tamamı Malatyalı. Bu iş adamları bu tür yatırımların Malatya'ya da gelmesini istiyor. Malatya'yı seviyoruz. Ailelerin çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri bu tür sosyal alanlarımız yok. Malatya'nın sosyo ekonomik bakımdan kalkınmasını, yaşanabilir bir şehir olmasını istiyoruz. Malatya'da görev yapan pek çok bürokrat alışveriş yapacak mekan bulamıyor. Eylül ayında açılacak alışveriş merkezimiz bu ihtiyaca cevap verecek.”

Alışveriş merkezinin hizmete girmesinin ardından bin kişilik salonu olacak 5 yıldızlı otelin temelinin atılacağını ifade eden Kavuk, alış veriş merkezinde 2 bin kişinin istihdam edileceğini, merkezin 2 bin araçlık otoparkı ile hizmet vereceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Alışveriş merkezinin fast foodlardan, çocuk oyun parklarından, buz pateni alanlarından, sinema salonundan, bovling salonundan ve çeşitli alışveriş mağazalarından oluşacağını anlatan Kavuk, Migros, Koçtaş, LCW, Sarar, Mc Donalds ve King Burger gibi markalarla anlaştıklarını ifade etti.

Kavuk, MGG olarak Malatya'ya 5 tane ana okulu yaptıracaklarını, bunlardan birinin temelinin geçen ay atıldığını, bu okulların da 4 milyon TL'lik yatırım olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!