31.6 milyon liraya halka açıldı, gongu Akbağ ve Beyaz çaldı

Güncelleme Tarihi:

31.6 milyon liraya halka açıldı, gongu Akbağ ve Beyaz çaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Latek Lojistik’in İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki(İMKB) ilk işlem gününde açılış gongunu tiyatrocu Demet Akbağ ve şovmen Beyazıt Öztürk Latek Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan ile birlikte çaldı.

Haberin Devamı

Levent Erdoğan, Beyazıt Öztürk ve Demet Akbağ’ın yakın dostları olduğunu belirterek, “Biz borcu olan bir şirket değiliz. Çok önemli stratejik yatırımlarımız var. Halka arzdan elde edilen geliri büyüme finansmanında kullanacağız” dedi.
Erdoğan, “Halka arzın en önemli tarafı elde edeceğimiz gelirle yeni yatırımlar yapacak olamamız” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul Ambarlı’daki yatırıma halka açılmayı beklemeden başladık ve temel attık. Haziran ayının sonu gibi devreye almayı planlıyoruz. Burası 70 dönümlük ciddi bir depo yatırımı. Bundan sonraki hedefimiz yeni yatırım ve projeleri devreye girecek.”
3.96 TL’den işleme başladı
Latek Lojistik hisseleri yüzde 26.67’si halka açılarak borsada 3.96 lira baz fiyatla dün işlem görmeye başladı. “LATEK” kodu ile Borsa Ulusal Pazarı’nda işlem görmeye başlayan Latek Lojistik hisseleri ilk işlem gününü yüzde 4.55 yükselişle 4.14 TL’den tamamladı. Latek Lojistik halka arzında 34 milyon 200 bin TL’lik talep gelmiş ve hisseler tavan fiyat olan 3.96 TL’ye yükselmişti. Latek, halka açılmayla 31 milyon 680 bin TL’lik kaynağa ulaşmıştı. 2009 yılında 61 milyon dolar ciro elde eden Latek Lojistik 2010 ve 2014 için 87 milyon dolar ve 185 milyon dolar ciro öngörüyor. 2009’da 6.5 milyon lira faaliyet kârına sahip şirketin, 2010 için 8.1 milyon lira, 2014 için 38 milyon lira faaliyet kârı hedefi bulunuyor.
Şirket sahibine al-sat
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat  Akgiray, artık hisse senetlerinin alış satışının serbest olduğunu belirterek,“Firmanın eski sahipleri, yeni sahipleri alabilirler, satabilirler” dedi. Akgiray, sözlerine şöyle devam etti: “SPK çalışanları hariç, firmanın eski sahipleri, yeni sahipleri hisse alabilir, satabilir. Bu bir adımlık işlem değil. Çok görmemek lazım. Artık Latek firmasına ve bundan sonra halka açılacak firmalara bir kanal açılmıştır. Bunu herhangi bir yatırımcı gibi, herhangi bir tüccar gibi, herhangi bir işadamı gibi akıllı kullanmak lazım. Herkes hissedar bu şirkette.”

Haberin Devamı

‘Borsa’yı sadece lokanta bilirim

Haberin Devamı

DEMET Akbağ, borsadan anlamadığını belirterek, “Ben sadece lokantasına gidebiliyorum, çünkü anlamıyorum. Levent Erdoğan çok eski dostum Onu yalnız bırakmak istemedik. Benim de gong çalacağım aklıma bile gelmezdi. Şu anda burası benim için Hollywood stüdyolarından farksız” dedi. Akbağ, sözlerine şöyle devam etti:  “Uygun ve doğru bulduğumuz küçük arsa ev yatırımı yapıyoruz. Bunun dışında başka yatırımım yok. “

Beyaz, Eskişehir’de otel yatırımı yapacak

BEYAZIT Öztürk, Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan’ın yakın dostu olduğunu ve onu İMKB’deki ilk gününde yalnız bırakmak istemediğini söyledi. Öztürk hisse senetlerine yatırım yapmadığını belirterek, “Benim de ilk gongum oldu. Borsayla ben değil ama ağabeyim daha çok ilgileniyor. Ben memur çocuğuyum. Hâlâ ağabeyimden harçlık alıyorum. Ben sadece kendi işimi yapıyorum. Borsa benim için bir mahalle gibi. Komşularına, iyi dostlarına, arkadaşlarına bazen kimsenin güvenmediği birine güvenerek yatırım yaparsın ve çok iyi bir dost kazanabilirsin. Burası da öyle gibi” dedi. Eskişehir’de inşaat mühendisi olan ağabeyi ile birlikte otel ya da öğrencilere yönelik rezidans yatırımı yapmayı planladıklarını anlatan Beyazıt Öztürk, şu bilgileri verdi: “Şimdi abimle yavaş yavaş ticarete girmeye başladık. Yakın bir zaman içinde Eskişehir’de bir otel ya da öğrenciler için bir yatırım planımız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!