İş dünyasından ‘geçmiş olsun’

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından ‘geçmiş olsun’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 00:56

Geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan için aralarında TÜSİAD, TOBB, TÜRSAB’ın yer aldığı birçok iş dünyası örgütü mesaj yayımlarken birçok işadamı da geçmiş olsun dileklerini elektronik posta ve mesajla iletti.

Haberin Devamı

* Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç:“Karşı karşıya kalmış olduğunuz saldırıyı kınıyor, şahsınıza ve mensubu olduğunuz Doğan Medya Grubu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gazete yazılarınız, TV yayınlarınız ve paylaşımlarınızla; Türkiye’nin daha çağdaş standartlarda bir demokrasiye, daha iyi bir hukuk düzenine sahip olması yolunda yaptığınız çağrıların değerini maalesef bu olay bir kez daha gözler önüne sermiştir. Demokrasiye ve demokrasinin tartışılmaz öğesi olan basın özgürlüğüne sahip çıkmaktan başka bir seçeneğimiz olmadığına inanıyorum. Bu vesileyle, size acil şifalar dilerken; basın kurumları ve basın emekçilerine yönelik şiddet ve şiddet içeren söylemlerin son bulması yönündeki çağrılara gönülden destek veriyorum.”
* Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç: “Büyük geçmiş olsun. Biran evvel sağlığınıza kavuşmanızı temenni ederim.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE HAKARET

* Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: “Şahsınıza yönelik çirkin saldırıdan dolayı, üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak isterim. En kısa zamanda sizi tekrar ekranda görmeyi ve yazılarınızı okumayı temenni ediyoruz.”
* Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko: “Dün gece tarafınıza yapılan saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Çok geçmiş olsun. Size gibi duran bu saldırı aynı zamanda basın özgürlüğüne yapılmış bir harekettir. Her zamanki soğuk kanlı duruşunuzu böyle bir olayda bile gösterebilmiş olmanızdan dolayı tebrik de ediyoruz. Olayın failleri ve arkasındaki zihniyetin en kısa zamanda yargı önüne çıkartılarak cezalandırılması en büyük dileğimiz.”
* Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: “Dün akşam evinizin önünde uğradığınız çirkin saldırıyı büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Maruz kaldığınız bu vahim olayı kınıyor, en kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.”
* TAV Holding CEO’su Sani Şener: “Size yapılan saldırıya gerçekten çok üzüldüm. Allah size acil şifalar versin. İnsanların yazdıklarınıza yazıyla yanıt vermeyi beceremeyip, şiddete başvurmaları gerçekten çok yazık.”
* Türk-İş Başkanı Ergün Atalay: “Çok geçmiş olsun.”

‘BUGÜNLER DE GEÇECEK’

* Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker: “Geçmiş olsun, inşallah bugünler de geçecek.”
* Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara: “Türkiye adına çok üzgünüm. Konuşamayacak kadar üzgünüm. Geçmiş olsun diliyorum. Arkanızdayız.”
* Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat: “Geçmiş olsun. Yapanları, yaptıranları lanetliyorum. Acil şifalar diliyorum.”
* İşadamı Cem Kozlu: “Size ve şahsınızda özgürlüklerimize ve demokrasimize yapılan mefur saldırıyı kınar, acil şifalar dilerim.”
* Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu: “Çok geçmiş olsun diyorum ve acil şifalar diliyorum.”
* İşadamı Tercan Yaramancı: “Uğradığınız kalleşçe saldırıyı kınıyor, en kısa sürede iyileşmenizi diliyorum. Mücadeleye devam, düşünce ve duygularımızın sözcülüğünü yapıyorsunuz. Teşekkürler.”
*İş kadını Sibel Çarmıklı: “Çok geçmiş olsun, güneş doğacak elbet yakında.”

Haberin Devamı


Cesur insanlarla ayakta duracağız

Haberin Devamı

ESKİ ekonomiden sorumlu devlet bakanı ve Brookings Enstitüsü Başkanı Kemal Derviş de bir e-mail göndererek Ahmet Hakan’a çok üzüldüğünü iletti. Derviş e-mailinde şöyle yazdı: “Uğradığınız saldırı bizi ailece çok sarstı. Doğrusu söyleyecek laf bulamıyorum artık. Türkiye’nin bu hale düşeceğini hiç düşünmüyordum bir kaç yıl evvel. Umarım sizin gibi cesur insanlar sayesinde ayakta durabileceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!