Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı

Güncelleme Tarihi:

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 13:19

ÇANAKKALE feribot iskelelerinde, pazartesi günü okulların açılacak olması ve bayram tatilinin son gününe kalmamak için bugün dönüşe geçen tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Gestaş’a ait feribotlar ise tarifesiz olmaksızın ’dolmuş usulü’ sefer yaparak araç kuyruklarını eritmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın üçüncü günü olmasına karşın, pazartesi günü okullar açılacağı için tedbiri elden bırakmayan tatilciler evlerine dönmek için harekete geçti. Aynı zamanda hem yaz tatilinin sona ermesi, hem de Kurban Bayramı’nın bitimine bir gün kalması nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul ve Trakya bölgesindeki illere dönüş yapmak için Çanakkale’ye gelen tatilciler yoğunluğa neden oldu.

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı

Çanakkale Feribot İskelesi’nde bugün saat 12.00’den itibaren araç kuyruğu uzamaya başladı. Feribot iskelesindeki depolama alanı dolunca, tatilcilerin araçları Demircioğlu Caddesi ve İnönü Caddesi istikametine doğru 500’er metrelik iki ayrı kuyruk şeklinde uzadı. Bu nedenle şehiriçi trafiği de kilitlendi. Trafik polisleri,

hem feribota binecek tatilcileri, hem de şehir içinde seyreden sürücüleri yönlendirerek trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor.
Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu karşısında Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri de, Çanakkale’den Kilitbahir Köyü’ne ve Eceabat İlçesi’ne toplam 7 feribot ile saatsiz olarak dolmuş usulü sefer yapmaya başladı. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot saatsiz olarak sefer yapıyor. Gestaş, Çanakkale Boğazı ve adalar dahil olmak üzere tüm hatlarda 17 feribot ile hizmet verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Tatilcilerin dönüşte, arabalar dur kalk ilerliyor

Bayram tatilinin dokuz güne çıkmasıyla memleketlerine ve tatil beldelerine akın edenler, dünden itibaren dönüşe geçti. TEM otoyolu Kocaeli kesiminin bazı noktalarında sürücüler, dur kalk ilerlemek zorunda kalıyor.

Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek için İstanbul’dan çıkan tatilciler, 28 Eylül 2015 Pazartesi günü okulların açılması dolayısıyla dünden itibaren dönüş yoluna girdi. Tatilciler, erken dönüşe geçmesine rağmen trafik çilesi yaşıyor. TEM Kocaeli kesiminin bazı noktalarında yoğunluk oluşuyor. Arabalar, Bekirdere rampasında dur kalk şeklinde ilerliyor. Özellikle Kartepe ilçesinden İzmit Batı Kavşağı'na kadar yolun zaman zaman üçten iki şeride düşmesi, ayrıca rampa, tünel ve viyadüklerin olması sebebiyle bu mevkilerde kuyruk oluyor. Belirli noktalarda mevzilenen trafik ekipleri de aksaklıklara müdahale için hazır bekliyor. Trafik yoğunluğunun, ilerleyen saatlerde daha da artması bekleniyor.

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı

SAKARYA KESİMİNDE YOĞUNLUK
Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde yola çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Sakarya kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Haberin Devamı

Bayram tatilini şehir dışında geçirenler, dönüş yolculuğuna başladı. Araç yoğunluğunun olduğu ancak herhangi bir tıkanma veya yığılmanın yaşanmadığı otoyolun Arifiye-Sapanca mevkisinde ulaşım akıcı şekilde sağlanıyor.

Denetimlerini sürdüren trafik ve karayolları ekipleri, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıyor. Yoğunluğun gece saatlerinde ve yarın artması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!