9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı

Güncelleme Tarihi:

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 00:27

KAMUDA idari izinlerle birlikte 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenler dönüşe geçince bugün öğlenden sonra trafik yeniden hareketlendi. TEM, D-100 Karayolu ile feribot iskelelerinden saat 14.00’den sonra hissedilmeye başlayan trafik, TEM’in bazı geçiş noktalarında yoğunlaştı. Bayrampaşa Büyük Otogarı girişinde de bayram dönüşünde yoğunluk yaşanmaya başladı. 9 günlük tatilin bitmesine bir gün kala İstanbul'a dönen otobüsler, otogar girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

ÇİLE DEVAM EDİYOR

Bayram tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüşüyle başlayan trafik yoğunluğu akşam saatlerinde de devam ediyor.

Tatilcilerin dünden itibaren İstanbul'a dönüş yapmaya başlamasıyla birlikte, özellikle ana yollarda oluşan yoğunluk, trafiği zaman zaman durma noktasına getirdi.

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı

Yoğun trafik nedeniyle oluşan araç kuyruklarında sürücüler uzun süre beklemek zorunda kaldı. Boğaziçi Köprüsü'nde ise her iki istikamette de yoğunluk olduğu görüldü.

Özellikle D-100 Karayolu'nun Ankara yönünde, Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yoğunluğun arttığı dikkat çekti.

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı

Haberin Devamı

ÇAMLICA'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Çamlıca Gişeleri'nde öğleden sonra başlayan trafik yoğunluğu akşam saatlerinden itibaren daha da arttı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin Asya'dan Avrupa Yakası'na geçiş noktasında da yoğunluk azalmadı.

Haberin Devamı

YARIN DAHA YOĞUN BİR TRAFİK BEKLENİYOR

Pazartesi günü aynı zamanda okulların da açılacak olması nedeniyle birçok kişi dönüşü iki güne sığdırdığı için dün olduğu gibi bugün de yollarda yoğun bir trafik bekleniyor.

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı

Dün saat 14.00’e kadar rahat görünen yollarında yoğunluk arttı. Bayram tatili dönüşlerinde uzak noktalardan yola çıkan sürücüler Kocaeli’ne bu saatlerde ulaştığından, 14.00’den sonra bazı noktalarda trafik ağır ilerlemeye başladı. Bu noktalardan biri olan TEM’in Bekirdere Rampası’nda buraya kadar 3 şerit olan yol 2 şeride düştüğünden yoğun araç trafiği çok ağır ilerledi. D-100 karayolu’nun İzmit kent içi geçişinde de trafik iyice yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Bursa karayolunda kilometrelerce kuyruk oluştu

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesine bir gün kala yollara düşen vatandaşlar, kilometreleri bulan araç konvoyları oluşturdu.

Tatilciler, 28 Eylül Pazartesi günü okulların açılacak olması nedeniyle bayramın ikinci gününden itibaren dönüş yoluna girdi. İki gündür yoğunlaşan araç trafiği, dün akşamdan itibaren tam anlamıyla çileye dönüştü.

Akşam saatlerinden itibaren İzmir - Bursa, Bursa - İstanbul ve Bursa - Ankara karayolunda yoğunlaşan araç trafiği, gece geç saatlere doğru durma noktasına geldi. İzmir istikametinden Bursa'ya gelen araçlar özellikle Karacabey Kavşağı'ndan sonra ağır ağır ilerlemek durumunda kaldı. Oluşan araç yoğunluğu nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
Araç trafiğinin yarın daha da yoğunlaşacağını belirten yetkililer, sürücüleri daha sakin ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Çanakkale’de tatilcilerin dönüş yoğunluğu gece de devam etti

Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul’a geçmek isteyen tatilcilerin kullandığı güzergahlardan biri olan Çanakkale Boğazı’nda öğle saatlerinden itibaren araç kuyruğu oluşmaya başladı. Çanakkale’de şehir içindeki cadde ve sokaklardaki araç kuyruğu kilometrelerce uzadı. Kentin ana caddeleri ve bu caddelere bağlanan ara sokaklar da araçlarla dolunca kentin trafiği kilitlendi. Kentte ilk kez bu kadar uzun araç kuyruğu ve trafik olduğu görüldü.

Çanakkale şehir içindeki yoğunluk Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hattında da devam ediyor. Araç kuyruğunu eritmek için Gestaş firmasına ait feribotlar, Çanakkale’den Kilitbahir Köyüne ve Eceabat İlçesine toplam 7 feribot ile kesintisiz sefer yapılıyor. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot ile 24 saat aralıksız seferler devam ediyor. Araç kuyruğunun sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

YALOVA İSKELESİ DE KİLİT

İDO’nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde de yoğunluk görüldü. Gebze Eskihisar’a sefer yapan 18 feribot bekleme yapmaksızın doldur boşalt sistemiyle çalışmasına rağmen iskele meydanındaki kuyruklar giderek uzadı. Bu yoğunluğun gece yarısına kadar sürmesi, asıl yoğunluğun da yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Sürücülerin özellikle Bekirdere Rampası, Körfez İlçesi’nde Hereke geçişindeki Mağaraburnu Mevkii ve Dilovası Rampası’nda sıkışmalar görülebileceğinden sürücülerin bu bölgelerde sabırlı davranmaları, özellikle emniyet şeridini boş tutmalarını istendi.

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı

Yalova'da araçlar feribotlara binmek için uzun kuyruklarda bekledi

OTOGARDA DA BÜYÜK KUYRUKLAR OLUŞTU
9 günlük Kurban Bayramı tatilinin bitmesi ve pazartesi günü okulların açılması nedeniyle İstanbul'a dönüş çileli başladı. Uzun süren yolculukların ardından memleketlerinden İstanbul'a dönen vatandaşlar, otogarda yoğunluk oluşturdu.



Bayram dönüşünde Bayrampaşa Büyük Otogarı girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için saatlerce bekledi.

Bazı yolcular otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. Otogar girişinde beklemekten sıkılan yolcular duruma isyan etti.

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı


Yasak olmasına otobüs sürücüleri vatandaşların ısrarı üzerine yol ortasında yolcuları indirmek zorunda kaldı.

9 günlük bayram tatilinde dönüş çilesi başladı

Şehirlerarası otobüslerin otogara girişte uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü

Otobüsten bavullarını alan yolcular, otogara yürüyerek gitti. Her bayram dönüşü aynı çileyi çektiklerini belirten otobüs şoförleri yetkilerin durumu düzeltmesini istedi.

Bir otobüs şoförü "Her sene buraları basın olarak çekiyorsunuz. Düzelmiyor. İcraat yok" dedi.

Bir yolcu otobüsten indiğini 1 Kilometreden fazla yürüdüğünü belirterek, "Otobüs daha yarım saat gelemez." diye konuştu

BAKMADAN GEÇME!