Babacan: Görüşlerimi daha liberal ifade edebilirim

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Görüşlerimi daha liberal ifade edebilirim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 11:57

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı C20 (Civil20-Sivil Toplum 20) Zirvesi’nin ikinci gününde konuştu. Babacan görevi bıraktıktan sonra daha liberal olarak görüşlerini ifade edebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ESKi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de 4-5 yıl öncesinde iş gücüne katılım erkeklerde yüzde 70, kadınlarda yüzde 30 iken, son 3 yılda iş gücüne ilk kez katılanların yüzde 54’ünün ve yeni işe girenlerin yarıdan fazlasının kadın olduğunu kaydetti. Toplum olarak bir eşikten geçildiğine işaret eden Babacan, kadınların daha etkin olduğu bir döneme girildiğini anlattı. Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı C20 (Civil20-Sivil Toplum 20) Zirvesi’nin ikinci gününde konuşan Babacan 13 yılı devlet tarafında geçirdikten sonra 13 gündür daha liberal bir pozisyonda görüşlerini ifade edebileceğini söyledi.

BÜYÜME NE KADAR KAPSAYICI İSE O KADAR BÜYÜK OLUR

Babacan küresel ekonomik gelişmeleri değerlendirirken “Büyüme ne kadar kapsayıcı olursa o kadar büyük olur” dedi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “Ekonomik büyümeye sahip olabilirsiniz, bunu toplumun katmanlarına dağıtabilirsiniz ancak ifade, konuşma özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü olmadan tam bir demokrasiden bahsetmek mümkün değildir” diye konuştu. Zirvenin kapanış konuşmasını yapan Zeynep Bodur Okyay ise G20’nin kapsayıcı büyümeyi dikkate almasını istiyoruz” şeklinde konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!