Boydak’a gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Boydak’a gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 01:24

İstikbal ve Bellona’nın sahibi Boydak Holding’in CEO’su, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehduh Boydak, Melikşah Üniveristesi ile ilgili soruşturma kapsamıda gözaltına alındı. Boydak ve gözaltına alınan diğer isimlerin ‘nitelikli yağma’ ile suçlandığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

BOYDAK Holding CEO’su Memduh Boydak, dün sabah gözaltına alındı. Gözaltının Melikşah Üniversitesi ile ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında Boydak’ın üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı olması nedeniyle gerçekleşiği öne sürüldü.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Kayseri’de “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında işadamlarına yönelik operasyonun, 27 vatandaşın arazilerinin Melikşah Üniversitesince baskı ve tehditle alındığı yönündeki şikayetleri üzerine başlatıldı ve soruşturma kapsamında, Boydak’ın yanı sıra iş adamları H.G, M.F, V.D, Ö.K, N.S. ve A.T. gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 iş adamı ise adreslerinde bulunamadı. Aranan şüpheliler H.K, İ.M, H.Ş. ve E.K’nin ise yurtdışına çıkmış olabileceği değerlendiriliyor. “Nitelikli ve örgütlü yağma” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sayısının 30 olduğu, bunların 11’i hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

YAKINDAN İZLİYORUZ

Gözaltı kararı ile ilgili olarak ulaştığımız Boydak Holding Başkan Vekili ve Memduh Boydak’ın ağabeyi Mustafa Boydak, gelişmelerden üzüntü duyduklarını belirterek, “Şu an Kayseri’de süreci yakından takip ediyoruz. Memduh Bey’in ifade vermesi devam ediyor. Henüz netleşmiş bir şey yok. Ne olduğunu tam anlamadan bir açıklama yapmam doğru olmaz. Durum netleşince elbette bir açıklamamız olacak” demekle yetindi.
Kayseri’de kurulu olan Melikşah Vakıf Üniversitesi ise dün başlatılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Üniversitede bir algı operasyonunun yapıldığı iddia edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Operasyon, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu’nun soruşturma yazısı ile Kayseri 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği kararına dayandırılmıştır. Karara dayanak olan iddia, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite arazisi olarak tahsis ettiği alanda, birkaç arsa sahibinin şikayetine dayanarak kamulaştırma yoluyla sözde nitelikli yağma suçunun işlendiğine yöneliktir. Hemen belirtilmelidir ki, üniversitemiz bu alanda söze konu iddialar çerçevesinde hiçbir kamulaştırma yapmamıştır ve şikayete konu taşınmazların malikleri, halihazırda şikayetçi olduğu ileri sürülen kişilerdir. Üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan bu iddia nedeniyle üniversite alanında arama yapılması tamamen hukuka aykırıdır, tam anlamıyla bir algı operasyonu ve hukuk skandalıdır. Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Yeterli ve gerekli araştırmalar yapılmadan, birkaç kişinin sözde şikayetine dayanılarak yapılan arama kararı, yukarıda da belirtildiği üzere gerçek dışı iddialara dayanmaktadır. Üniversitemizde yapılan aramada bahse konu şikayetlere yönelik hiçbir somut suç delili bulunmadığı, arama sonrası düzenlenen tutanakla tespit edilmiştir.”

Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan operasyonla ilgili olarak “Delil varsa suçlunun yakasına yapışmak gerekir ama algı operasyonlarıyla topluma korku salmak hepimizin özgürlüğüne yönelik tehdit olabileceğini ima eden yaklaşımdır” dedi.

Boydak’a gözaltı

Haberin Devamı

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 2014 yılında yüzde 5,7 büyüme artışıyla 6.5 milyar lira ciro yaptı.

MELİKŞAH 2008’DE KURULDU

Melİkşah Üniversitesi, Kayseri ilinin Talas ilçesinde kurulan ilk vakıf üniversitesi. Kayseri’de kurulmuş ikinci üniversite olan Melikşah Üniversitesi, Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kuruldu. Üniversitede, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik Mimarlık fakülteleri bulunuyor.

Haberin Devamı

2009’da CEO oldu 1967 doğumlu olan Mehduh Boydak’ın babası Sami Boydak. Memduh Boydak’ın kardeşleri Bekir, Hacı ve Mustafa Boydak. Memduh Boydak, Marmara Üniversitesi İktisadi İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İstikbal Mobilya’da üretim planlama, üretim yönetimi, fabrika müdürlüğü ve yeni yatırımların koordinesi görevlerinde bulunan Memduh Boydak, kuruluşundan itibaren Merkez Çelik A.Ş’nin yatırım, makine parkı tanzimi, üretim planlaması yönetimlerinde görev aldı, genel müdürlüğünü yaptı. 2009 yılında Boydak Holding CEO’su oldu. Boydak TÜSİAD yönetim kurulu üyesi.

TÜSİAD: Kasvetli atmosfer son bulsun

YÖNETİM kurulu üyeleri Memduh Boydak’ın dün sabah gözaltına alınması üzerine TÜSİAD da bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Memduh Boydak, iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur. Memduh Boydak’ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz. Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde iş dünyası da dahil hiçbir kurum ve kişi, yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘geçmİş olsun’ telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak’ı telefonla arayarak yapılan operasyon ile ilgili bilgi aldı ve “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!