Yükseliş zamanı!

Güncelleme Tarihi:

Yükseliş zamanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 17:28

Japon Suzuki’nin Türkiye’deki yeni distribütörü Doğan Holding oldu. Doğan Holding CEO’su ve Suzuki Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, “Suzuki hem Türkiye’de hem dünyada yeni modelleriyle yeniden yükselişe geçecek” dedi.

Haberin Devamı

DOĞAN Holding, Japon Suzuki’nin Türkiye’deki yeni distribütörü oldu. 1984 yılından bu yana Haco Şirketler Grubu tarafından temsil edilen Japon Suzuki artık Türkiye’de Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösterecek. Doğan Holding bünyesinde kurulan Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama Anonim Şirketi, Türkiye’de Suzuki marka otomobil, deniz taşıtları ve motosiklet satış ve satış sonrası işlemlerini yürütecek. Yeni kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, Başkan Yardımcısı ise Doğan Holding’in Mali İşler Direktörü (CFO) Ahmet Toksoy oldu.

YÜZDE 2 PAZAR PAYI
Suzuki Türkiye distribütörlüğünün el değiştirmesi Rekabet Kurulu tarafından onaylanırken, şirketin yeni yönetim kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen ve Genel Müdürü Engin Kubilay, Frankfurt fuarında ilk kez basın karşısına çıktı. Üzdiyen, Suzuki’nin son dönemde Volkswagen’le olan sıkıntılı işbirliği sonucunda sessiz kaldığını belirterek, “Ama artık tüm bu belirsizlikler geride kaldı. İyi bir imaja sahip Suzuki, Türkiye’de yeniden çıkışa geçecek. Otomobil satışlarında hedefimiz öncelikli olarak yüzde 1’lik pazar payı. Kısa sürede bu oranı yüzde 2’ye çıkartmak istiyoruz. Bu da önce 5 bin adetlerden, 10 bin adetlere çıkmak istediğimizi ortaya koyuyor” dedi.

YENİ MODEL ATAĞI
Bayi teşkilatını gözden geçirdiklerini ve yeni bayilikler için harekete geçtiklerini söyleyen Üzdiyen şunları söyledi: “Mevcut 22 Suzuki bayisini gösten geçireceğiz. Elemeler olacaktır. Yanlarına yeni bayiliklerde eklenecek. Suzuki olarak sadece otomobilde değil motosiklet ve deniz taşıtlarında da iddialıyız. Suzuki’nin motosiklekte yüzde 25’lik bir pazar payı var dünyada. Türkiye’de de bu konuda yüksek potansiyele sahibiz.” Suzuki’nin yeni model atağına kalktığını ,bunun kendileri için de büyük şans olduğunu kaydeden Yahya Üzdiyen, “Büyük beğeni toplayan yeni Vitara’yı 2016 yılı başında Türkiye’de satışa sunacağız. Frankfurt’ta ilk kez sergilenen Baleno ise 2016 yılının ilk yarısında satışa sunulacak. Sedan-coupe karışımı olan Baleno’nun Türkiye’de önemli başarı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

eozpeynirci@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!