İş dünyasından Hürriyet'e yapılan saldırıya tepki

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından Hürriyete yapılan saldırıya tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 09:18

Hürriyet Dünyası, Pazar günü uğradığı saldırının ardından bu akşam ikinci kez saldırıya uğradı. Bu akşam saat 20:30 sularında yaşanan saldırıya iş dünyası tepki gösterdi. Hassasiyet içinde olunması gerektiğine işaret eden Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar "Canımız her taraftan acıyor" dedi.

Haberin Devamı

İşte Hürriyet binasına yönelik saldırı sonrası iş dünyasının önde gelen isimlerden yapılan tepkiler:

ÖFKEMİZ AKLIMIZIN ÖNÜNE GEÇMEMELİ
Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz
: Basın kuruluşlarımıza karşı yapılan eylemler kabul edilemez. Kesinlikle kabul edilemez ve hep beraber bunu kınamamız gerekiyor. Doğru değil. Birbirimize sahip çıkmamız gereken bir dönemdeyiz. Birbirimizi suçlayarak sonuç alamayız. Hep beraber birliğimizi artıracak, sağduyulu mesajlarla, tam da terörün istemiş olduğu şeylerin yapmak yerine, tam tersine sağduyu ile hareket etmek lazım. Geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüntü verici…


BARIŞ ORTAMINI ARIYORUZ
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu:
“Zor zamanlardan geçiyoruz. Şiddet dalgası her geçen gün daha da artıyor. Son üç yıldır yaşadığımız huzur ve barış ortamını arıyoruz. Her gün gençlerimizin, çocuklarımızın ölüm haberlerini aldıkça acımız artıyor. Şehit haberleri ile evlere ateşler düşüyor. İnsanlar çocuklarını, eşlerini, babalarını kaybediyor. Bir yanda Cizre’de, Bismil’de, Diyarbakır’da, Batman’da insanlar evlerinde hapis durumda, çocuklarını bile gömemiyorken, bir yanda da ülkeyi ateş çemberine taşımak isteyenler şehirlerde provokasyonlar gerçekleştiriyorlar.” sözleriyle Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirdi. Öncelikle TÜRKONFED olarak; PKK’dan şiddete hemen son vermesini, sınır dışına çekilmesini ve Türkiye’nin geleceğine kasteden bu şiddet sarmalından bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Siyaset kanallarının açık olduğu böylesine bir dönemde hala asker, polis, sivil insanların ölmesinin hiçbir izahı olamaz. Bununla birlikte terörle mücadele edilirken, bölgedeki sivil ve masum insanların mağdur edilmemesi, hayat haklarının korunması da dikkatle ele alınmalıdır. Zira halk seçimlere katılarak siyaseti desteklemiş ve barışın devam etmesi dileğini güçlü bir şekilde dile getirmiştir.

Haberin Devamı

PROTESTOYA EVET ŞİDDETE HAYIR
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da saldırıya tepkisini, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımlarla ortaya koydu.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy: Hürriyet’e yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıyı hiçbir mantık kabul edemez. Eğer eylem yapılacaksa medeni ve ölçülü olmalı. Bir gazeteye zarar vermek kabul edilemez. Bu işi kınıyorum. Basının iş yapması engellenmemeli. Eğer gazeteyi beğenmiyorsan satın almazsın. En büyük eylem bu olur. Türkiye huzur içinde yaşamayı öğrenmeli.

DEMOKRASİYE SALDIRIDIR BU
Timur Bayındır Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcıları Birliği Başkanı:
Basına olan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Basın serbest hür olarak yazabilmeli. Basına olmuş bir saldırı demokrasiye olmuş bir saldırı gibidir. Bunlar güzel değil. Anarşik hadiseler Türkiye’nin güzel imajını bozan şeyler. Şehitlerimize rahmet diliyorum bu olayı kınıyorum.

Haberin Devamı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü: Çok üzücü bir durum. İlk saldırı da tasvip edilebilecek bir şey değildi.

İş dünyasından Hürriyete yapılan saldırıya tepki

ALİ KİBAR: CANIMIZ ACIYOR
KİBAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar: “Şiddetin hepsi yanlış. Toplumsal uzlaşı ile her şeye çözüm bulmak mümkün. Kırgınlıkları, kızgınlıkları bir kenara bırakmamız gerekir. Hassasiyet içinde olmamız gerek. Canımız her taraftan acıyor. Zaten sıkıntılı bir coğrafyadayız.

Müteahhitler Derneği Başkanı Mithat Yenigün: “Demokratik bir ortamda yaşamak istiyoruz gerekleri neyse o yapılmalı daha fazla bir şey demek istemiyorum”

BAKMADAN GEÇME!