Marmaray'daki merdiven arızasının nedeni

Güncelleme Tarihi:

Marmaraydaki merdiven arızasının nedeni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 14:50

GÜNDE ortalama yaklaşık 200 bin kişinin kullandığı Marmaray'ın Üsküdar istasyonunda bulunan 4 yürüyen merdivenden sadece 2'si çalışıyor. Konuyla ilgili üretici şirketten neden çalışmadığına yönelik en net açıklama geldi.

Haberin Devamı

PASLANAN ZİNCİRLER YÜZÜNDEN ÇALIŞMIYOR
Vatandaşların 2 yürüyen merdivenden inip-çıktığı Marmaray'da. iki aydır kullanılamayan diğer 2 merdivenin zincir paslanması nedeniyle çalıştırılmadığı belirtildi.

Schindler Türkeli Asansör Sanayi A.Ş'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Marmaray'da yaşanan sorunun üretici firmadan kaynaklanmadığı ifade edildi.

Yazılı olarak açıklama yapan şirket yetkilileri, "Aslında problem montaj öncesinde, metro inşaatının sürdüğü dönemde gerekli önlemlerin alınmaması neticesinde zincirlerin su alıp paslanmasından kaynaklanmaktadır" denildi.

Marmaraydaki merdiven arızasının nedeni

Haberin Devamı

YOLCULAR SIKINTIYI SORUP MERDİVENLERİ ÇEKMEYE BAŞLADI
Bir yolcu her gün yaşadıklarını belirttiği bu durumu kamerayla görüntüledi. Vatandaşların çektiği fotoğraf ve görüntülerde, trenden inen yolcuların çalışan 2 yürüyen merdivenin önünde oluşturduğu kalabalık görülüyor.

Haberin Devamı

Marmaraydaki merdiven arızasının nedeni

Kullanılmayan merdivenlerin önündeki tabeleda ise “Sayın yolcularımız bu alan yolcu girişine kapatılmıştır. Diğer girişleri kullanmanız rica olunur" yazısı yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!