300 milyar Euro’luk AB paketine Almanya karşı çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

300 milyar Euro’luk AB paketine Almanya karşı çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 00:00

ABD’nin 700 milyar dolarlık kurtarma paketini yasalaştırmaya çalışmasının ardından küresel krizin etkilerini daha sert bir şekilde hissetmeye başlayan Avrupa’da da benzer bin paket için tartışmalar gündeme geldi.

Avrupa Birliği’nde (AB) Hollanda’nın önerisiyle Dönem Başkanı Fransa tarafından sahiplenilen 300 milyar Euro’luk ortak banka kurtarma fonu oluşturulması fikri Almanya’nın tepkisini çekti.

ABD’yi taklit etmeyelim

Küresel krize en dirençli ülkelerden biri olduğu kabul edilen Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya, 700 milyar dolarlık kurtarma paketi hazırlayan krizin ev sahibi ABD’nin AB tarafından taklit edilmesine karşı çıkarak, her ülkenin kendi çözümünü uygulamasını istedi. Mevcut risk değerlendirmesi ışığında kurtarma paketine karşı olduklarını vurgulayan Alman Maliye Bakanlığı Sözcüsü Stefan Olbermann, "Böyle bir fona ihtiyaç yok" dedi. Finansal krizin daha da yayılması halinde "tek bir paketle çözüm fikrini uygulanabilir bulmadıkları ve bunun yeni devasa sorunlar yaratacağı" uyarısında bulunan Olbermann, herkesin kendine uygun çözüm bulmasının doğru tercih olduğunu kaydetti.

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ise Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’a yaptığı açıklamada, Avrupa çapında kurtarma paketine banka iflası tehdidi altındaki küçük Avrupa ülkelerinin ihtiyaç duyduğunu belirtmişti. Hollanda Hükümeti de AB üyesi ülkelerin, zor durumda kalan finansman kuruluşlarına gerektiğinde yardım amacıyla özel bir fon oluşturmasından yana olduğunu açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!