30 milyon dolara ‘küp’ daire yaptı

Güncelleme Tarihi:

30 milyon dolara ‘küp’ daire yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2013 00:00

YÜKSEK Mimar Hakan Kıran, inşaatta yatırımcılığa başladı. Göktürk’te 30 milyon dolarlık yatırımla içinde 22 adet küp dairenin de yer aldığı Larus Palas projesini hayata geçiren Kıran, mimar hassasiyetiyle proje yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

YÜKSEK Mimar Hakan Kıran, Vizyon İstanbul şirketi ile inşaat sektöründe tasarımcılıktan yatırımcılığa da adım attı. İstanbul Göktürk’te Larus Palas isimli projeyi hayata geçiren Hakan Kıran, amacının müteahhitlik yapmak olmadığını, mimar hassasiyetiyle proje gerçekleştirmek olduğunu söylüyor. 30 milyon dolar yatırım yaptığı Larus Palas’ta uygulamak istediği tüm tasarımları hayata geçiren Hakan Kıran, bu projenin karşı parselinde 20 milyon dolar yatırımla bir başka projeye daha başlayacak.

YANLIŞ ALGIYI YIKACAK

Vizyon İstanbul İnşaat, mimarların yarattığı özgür tasarımları cesaretle uygulamak ve kişiye özel butik binalar üretmek üzere 2009 yılında faaliyetlerine başladı. Birçok firmanın maliyetleri artırdığı gerekçesiyle uygulamadığı tasarımları hayata geçirme amacında olan Vizyon İstanbul, bunun ilk örneğini Göktürk’teki Larus Palas’ta gösteriyor. İnşaat sektöründe birçok proje hayata geçirildiğini ifade eden Mimar Hakan Kıran, inşaat faaliyetlerine başlamasını şöyle açıkladı: “Ben her zaman eser yaratmaya yönelik bir mimar oldum. İnanmadığım projeleri yapmak istemedim. Mimarlara hep ‘ticareti bilmezsin’ gözüyle bakılıyor. Tasarımların bir kısmı ‘maliyeti karşılamaz’ ya da ‘müşteri böyle istiyor’ denilerek gerçekleştirilmiyor. Ben de bu proje ile uygulayamadığım bazı tasarımları uygulamak ve bu yanlış algıyı yıkmak için işe başladım. Başarılı olduğuma da inanıyorum. Amacım müteahhit olmak değil.”

Haberin Devamı

30 MİLYON DOLAR

Larus Palas Projesi’nin hem mimarı hem de yatırımcısı olan Kıran, Göktürk’teki araziyi 2011’de tamamen satın aldıklarını, ardından da projenin çalışmalarına başladıklarını anlattı. Eylül’de teslim edilecek projenin inşaatının yüzde 85’inin tamamlandığını belirten Kıran, tasarladığı projenin birebir aynı inşa edildiğini vurguluyor. Latincede martı anlamına gelen Larus Palas’ta toplam 75 mağaza, çocuk oyun alanları, spor salonları-SPA, güzellik merkezi ve kültür meydanında oluşan Larus Sokak, 60 daire ve 22 küp daire bulunacak. Projenin alt katında mağaza ve cafe-restoranlar da yer alacak. Yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Larus Palas’ın karşı parselindeki ikinci proje ise 20 milyon dolarlık yatırımla önümüzdeki günlerde satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Avluya bakan teras, çatıda havuz

/images/100/0x0/55eb3557f018fbb8f8b263f5

Projedeki her dairenin tavan yüksekliğinin 3.5 metre olduğunu vurgulayan Hakan Kıran, şunları söyledi: “Projede mahremiyete büyük önem verdik ve perdeyi kapatmadan yaşama imkanı sunmayı hedefledik. Tüm dairelerin avluya bakan terasları bulunuyor.  Larus Palas’ta iki ayrı yüzme havuzu var. Açık yüzme havuzu 360 derece panoramaya sahip terasta yer alıyor ve  hiçbir binadan görülemeyecek şekilde konumlandırıldı.

Fiyatlar 180 bin dolardan başlıyor

HAKAN Kıran, Larus Palas’ta ilk kez ‘küp’ daire konseptini hayata geçiriyor. 5x5x5 metre ölçülerindeki özel küp daireler, yalnızca projeden normal dairelerden alan yatırımcılara satılacak. Projeden daire almayıp yalnızca küp daire satın almak mümkün olmayacak. İsteyenler 60 ile 78 metrekare arasında değişen bu küpleri satın alıp, ister stüdyo, ister kütüphane, ister atölye olarak kullanabilecek. Küp daireler, Larus Palas’ın çevredeki diğer binalardan ayrılmasını da sağlacak. Projedeki metrekare fiyatları 3 bin 200 dolar ile 4 bin 200 dolar arasında. Küplerin fiyatları 180 bin dolardan başlarken, normal dairelerin fiyatları 1 milyon 400 bin dolara kadar çıkıyor. Projedeki dairelerin büyüklükleri ise 66 ile 344 metrekare arasında değişiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!