3. havalimanında taşıma ihalesi iptal

Güncelleme Tarihi:

3. havalimanında taşıma ihalesi iptal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 23:51

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce 4 Eylül Salı günü gerçekleştirilen Yeni Havalimanı toplu ulaşım ihalesi iptal edildi.

Haberin Devamı

İhaleyi Altur- Havaş- Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın “Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının” oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması amacıyla toplu taşıma yapmak üzere 18 hat üzerinde 150 adet otobüsle 10 yıl süreyle hat kiralama işinde “kamu yararı oluşmadığı” gerekçesiyle ihaleye onay vermediği belirtildi. Yeni Havalimanına yolcu ve taşımacılığı ihalesinde beklenen bedel arttırımı gerçekleşmediğinden ihalenin iptal edilmesine ve yeniden ihaleye çıkılmasına karar verildiği bildirildi. Bu arada havalimanının hizmete başlayacağı 29 Ekim günü ulaşımda herhangi bir aksamaya sebebiyet verilmeyecek şekilde gerekli tedbirler alındığı belirtildi.

180 milyon tam bilet karşılığı olan KDV dahil 468 milyon tahmini bedelli yapılan ihale için 24 adet şartname satın alınmış, ancak bunlardan sadece 5’i teklif zarfı sunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!