3 dev imzaladı! Dünyanın en büyüğü olacak...

Güncelleme Tarihi:

3 dev imzaladı Dünyanın en büyüğü olacak...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 21:15

Tüm dünyada otomobil fuarlarının tartışıldığı bir dönemde Alman Messe, İngiliz Goodwood ve Türk Intercity şirketleri, Eylül 2018’de ‘Motoring Festival’ ismiyle 10 gün sürecek dünyanın en büyük otomobil ve motosiklet fuarı ve festivalini düzenleyecek. Intercity’nin patronu Vural Ak, “Tüm dünyada oyunu değiştirmeye talibiz” dedi.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ ve otomotiv sektörlerinin iç içe geçmesi sonucu global anlamda ‘Otomobil fuarları ölüyor mu’ yorumlarının arttığı bir dönemde alanında 3 büyük dev şirketten dünya çapında ses getirecek bir işbirliği yapıldı.

3 dev imzaladı Dünyanın en büyüğü olacak...

Frankfurt otomobil fuarını da düzenleyen 777 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski resmi fuar organizatörü Alman Messe Frankfurt ile İngilizlerin efsane festival şirketi Goodwood, Türkiye’nin en büyük filo kiralama şirketi Intercity ile ortak bir proje için imza attı. 3 dev yaptıkları işbirliğiyle Eylül 2018’de ‘Festival of Motoring’ ismiyle Intercity İstanbul Park’ta dünyanın en büyük otomobil ve motosiklet fuarı ve festivalini düzenleyecek. Intercity’in sahibi Vural Ak, artık yeni jenerasyonun fuar anlayışının bu olacağını belirterek, “Tüm dünyada oyunu değiştirmeye talibiz” dedi.

Haberin Devamı

1 MİLYON ZİYARETÇİ

Dün akşam gerçekleşen toplantıya Messe Frankfurt adına Başkan Yardımcısı Michael Johannes, Intercity İstanbul Park adına Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Goodwood Corporation adına Proje Müdürü James Bebbington ve Messe Frankfurt İstanbul adına Genel Müdür Tayfun Yardım katıldı. Ev sahibi İstanbul Park’ta bu büyük organizasyonu ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Vural Ak, Türkiye ve bölge için bir ilk olacak bu dev projenin organizatörlerinden biri olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fuar ve festivalin 10 gün süreceğini ve 1 milyondan fazla yerli ve yabancı katılımcı beklediklerini kaydeden Ak, şöyle konuştu:

3 dev imzaladı Dünyanın en büyüğü olacak...

HİÇ DURMADAN YARIŞ

“10 gün boyunca hiç durmadan yarışlar, şovlar, eğlenceler ve vizyoner toplantılar gerçekleşecek. Dünyanın en değerli klasik araçları, süper otomobiller ve motosikletler sergilenecek. Dünyanın en önemli pilotları gelecek. Bu konuda dünyanın en büyük ikinci oyuncusu bizim ortağımız oldu. Alman ve İngilizlerle bu organizasyon böylesine kritik bir dönemde bence çok önemli bir başarı oldu. Ziyaretçiler tüm markaların katılacağı bu büyük organizasyonda sıfır kilometre yeni araçları görüp bizzat incelerken, dilerse diğer tarafta bulunan satış yerinde ister sıfır km ister 2.el aracı satın alabilecek. Test sürüşleri yapıp araçları deneyebilecek. Yarış pistinde tecrübeli pilotlarla beraber araçların limitlerini görebilecek. Aynı anda tesisin her köşesinde farklı farklı bir sürü yarış-gösteri-showlar olacak. Aileler de çok güzel vakit geçirecek,çocuklara yönelik eğlenceli sürprizler olacak.”
Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ise festivalin içeriği hakkında, “Türkiye’de farklı ve ilkleri içeren bir organizasyon yapmanın heyecanı içindeyiz. Festival of Motoring aslında hislere hitap eden bir aile festivali. Görmek, duymak, dokunmak, hissetmek isteyen herkesi bu deneyimi yaşamak için festivalimize bekliyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

60 MİLYONLUK ARACI BU YÜZDEN ALDIM

VURAL Ak yapılacak yatırım konusunda ise şunları söyledi: “Tek bir rakam vermek şimdilik zor. Ben sadece bu işe yetiştirmek için Frankfurt fuarında 60 milyon TL’nin üzerinde bir tutara 10 süper spor otomobil satın aldım. Yıl içinde almaya devam edeceğim. Zaten halihazırda koleksiyonumda 150’ye yakın benzer aracım var. Sadece bu festivalde sergilenecek otomobillerin fiyatı bile önemli. Sürpriz yatırımlarla birlikte çok ciddi bir yatırım yapacağız. Elimizdeki tüm eski yeni tüm süper otomobiller ve klasikler ile en az 4-5 katıda dışarıdan gelecek araçlar 10 gün boyunca sergilenecek ve pistte yarıştırılacak.”

3 dev imzaladı Dünyanın en büyüğü olacak...

Haberin Devamı

5 DUYUYA HİTAP EDECEK

GÖRME: Her tür güncel ve klasik binek motorlu aracın yanı sıra, yarış teknelerinden, klasik traktörlere; havacılık gösterilerinden dünya rekoru denemelerine kadar geniş bir kapsamda düzenlenecek
DOKUNMA: Klasik fuar mantığının dışında, hemen tüm sergilenen ve gösteri yapan araçlar sergi alanlarında halka açık olarak sergilenecek
DUYMA: Sergilenen hemen tüm araçlar alternatif pistlerde, farklı etkinliklerde kullanılarak kulaklara da bir ziyafet yaşatılacak. Ayrıca farklı noktalarda konserler ve canlı müzik dinletileri ile yorulan kulaklar dinlendirilecek.
HİSSETME: Test sürüşleri, yarış ve deneme pilotlarının yanında yolcu olarak turlar, sürüş okulları, go-kart, simülatör ve daha birçok sürpriz etkinlikle ziyaretçiler aksiyonun bizzat içinde olabilecek.
TAT: Ülkemizin zengin mutfağından nadide örnekler ve dünya mutfaklarından seçme lezzetler de farklı cafe-restoran ve özel lounge alanlarında ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacak.

 

Haberin Devamı

AUTOSHOW’U ETKİLEMEYECEK

2 yılda bir düzenlenen İstanbul Autoshow fuarı, bu yıl katılımda sıkıntılar olsa da gerçekleşmişti. 2019 yılında Autoshow’un düzenlenip düzenlenmeyeği ise önümüzdeki yıl kesinleşecek. Ama her ne gelişme olursa olsun Eylül 2018’de düzenlenecek ‘Motoring Festival’in düzenlenmesi fuarı etkilemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!