3 bin 664 bonozedeye 104 trilyon

Güncelleme Tarihi:

3 bin 664 bonozedeye 104 trilyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2005 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmarbank’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devrinden önceki bir ay içinde, bono ve devlet iç borçlanma senetlerinden mevduata dönenlere ödeme yapılmasının kararlaştırıldığını ve yapılacak ödemenin tutarının da 104 milyon (104 trilyon lira) YTL olduğunu açıkladı.

KARAR YAKINDA ÇIKAR:

Şener, 2006 bütçesi ile ilgili bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararının kısa zamanda çıkarılacağını ve karar çıktıktan sonra ödemelere başlanacağını belirterek, konunun toplam 3 bin 664 kişiyi kapsadığını bildirdi. Temmuz 2003’te TMSF’ye devredilmiş ve ardından tasfiye süreci başlatılmıştı. Yönetim ve denetimi TMSF’ye geçtikten sonra çıkarılan kanunla, mevduatın ödenmesine bono off-shore hesaplarının ise ödenmemesine karar verildiğini anımsatan Şener, daha sonra Bakanlar Kurulu kararı ile de bonodan mevduata dönenlere de ödeme yapılamaması yönünde karar alındığını ancak daha sonra bu kararın Danıştay tarafında iptal edildiğini anlattı. Ardından BDDK, TMSF ve Hazine olarak durumu değerlendirdiklerini ve bu durumda olan vatandaşlara ödeme yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade etti.

OFF-SHORE ÖDENMEYECEK:

Başbakan Yardımcısı, off-Shore hesaplarından mevduata dönen paraların ödenip ödenmeyeceğinin sorulması üzerine de ‘Bunun hiçbir biçimde mümkün olmadığını’ söyledi. Muvazaalı olarak hesap değişikliği yapanlara da ödeme yapılmayacağını, bu konuda değerlendirmeyi TMSF’nin yapacağını söyleyen Şener, bu konuda banka müdürlerinin bilinçli yönlendirmelerinin tespit edildiğini ve son bir ayda yoğun bir geçiş yaşandığını açıkladı.

2006 Bütçesi 158 milyar YTL

HÜKÜMETİN TBMM Başkanlığı’na 17 Ekim Pazartesi akşamı sunacağı 2006 yılı konsolide bütçesinin, 157 ile 158 milyar YTL arasında bağlanması bekleniyor. Son olarak önceki gün, ekonomi kurmayları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a brifing verilerek görüşleri alınan 2006 yılı bütçesine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Halen üç yıllık Stand-By çerçevesinde gözden geçirme çalışmaları için Ankara’da bulunan IMF heyetiyle de ele alınan 2006 bütçesinin, 157 ile 158 milyar YTL arasında bağlanması planlanıyor. Bütçede önümüzdeki yıl için yüzde 5 enflasyon ve yüzde 5 büyüme hızı öngörülüyor.

2006’da memura yüzde 5.06 zam

2006 yılında memur maaşlarına yapılacak zamda ise kamu sendikalarıyla gerçekleştirilen toplu görüşmelerdeki mutabakat hükümleri dikkate alınacak. Bu çerçevede memurlara, Ocak ayında yüzde 2.5, Temmuz ayında da yüzde 2.5 olmak üzere kümülatif olarak toplam yüzde 5.06 zam yapılacak. Ek ödeme almayan 1 milyon 377 bin memura aynı dönemler için ayrıca 40’ar YTL olmak üzere toplam 80 YTL denge tazminatı ödenecek. Aile yardımı ödeneği gösterge rakamı da bin 250’den bin 450’ye yükseltilecek. Denge tazminatı alamayacak olan memur emeklilerine ise Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 2.5’lik zamlar uygulanacak. 2006 yılı bütçesi Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nun bilgisine sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!