3 bin 101 adet kamu taşıtı tasfiye edilecek

Güncelleme Tarihi:

3 bin 101 adet kamu taşıtı tasfiye edilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 16:08

Maliye Bakanlığı, ilgili genelgeler doğrultusunda, genel bütçeli kuruluşlar tarafından, tasfiye edilmek üzere bugüne kadar 3 bin 101 adet binek aracının bildirildiğini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, bunlardan halen 1081 adedinin Bakanlık Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

Teslim edilen taşıtların, 17 Temmuz tarihinden başlayarak, bölüm bölüm satışa çıkarılacağı, bu işlemlerin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı bildrilen açıklamada, şöyle denildi:

"Öte yandan, katma bütçeli idareler ile diğer kamu kuruluşlarınca kullanım dışı bırakılan araçlar, bu kurumların tabi oldukları mevzuata göre tasfiye edilmektedir. Taşıt kullanımını düzenleyen Başbakanlık genelgesi, kamunun hizmete dönük araçlarını değil, makama tahsisli binek taşıtlarını kapsamaktadır."

Açıklamada, makam araçlarının kullanımında Başbakanlık Genelgesine uyulmasının zorunlu olduğu da belirtilerek, bu tatbikatın Maliye Bakanlığı tarafından titizlikle izlendiği de bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!