3 ay içinde internet sitesi kurmak zorundalar

Güncelleme Tarihi:

3 ay içinde internet sitesi kurmak zorundalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 12:08

Bağımsız denetime tabi olup henüz internet sitesi kurmayan şirketlerin sadece 3 ayı kaldı.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bağımsız denetime tabi şirketlere internet sitesi açma zorunluluğu getirdiklerini belirterek, "Gayretimiz Türkiye'yi ticaretin en güvenilir ve en kolay gerçekleştirildiği ülke yapmak. Çalışmalarımız bu eksende" dedi.

Yazıcı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile ticaret hayata ilişkin yeniliklere imza attıklarını ve köklü dönüşümler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu kapsamda bazı yükümlülükler de getirildiğini dile getiren Yazıcı, bunlardan birinin de bağımsız denetime tabi sermaye şirketlerinde internet sitesi zorunluluğu olduğuna dikkati çekti.

Bakan Yazıcı, bu kapsamda, kanunun ilgili maddesi uyarınca açılacak internet sitelerinde ilan edilecek ve erişime açık tutulacak asgari içeriğe ilişkin usul ve esasların Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yönetmelik ile düzenlendiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

YENİ KURULACAK ŞİRKETLERİN 3 AYI VAR

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra kurulan bağımsız denetime tabi şirketlerin, ticaret siciline tescil edildiği tarihten itibaren 3 ay içinde internet sitesi açmaları gerektiğini belirten Yazıcı, "Bu sitenin belirli bir bölümünü şirketçe kanunen yapılması gereken ilanların yayımlanması için özgülemeleri gerekmektedir. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra herhangi bir tarihte bağımsız denetim kapsamına giren sermaye şirketlerinin ise kapsama girdikleri tarihten itibaren 3 ay içinde internet sitesi açmaları ve yine bu sitenin de belirli bölümünü şirketçe kanunen yapılması gereken ilanların yayımlanması için özgülemeleri gerekmektedir" diye konuştu.

SİTESİ OLAN ŞİRKETLER İÇERİĞİ GÜNCELLEYECEK
Bağımsız denetime tabi olan şirketlerin daha önceden kurulanlarının ise 1 Temmuz'dan itibaren üç ay içinde internet sitesi açmaları gerektiğini kaydeden Yazıcı, "İnternet sitesi var olan şirketler, aynı süre içerisinde sitelerinin belirli bir bölümünü şirketçe kanunen yapılması gereken ilanların yayımlanmasına özgülemeleri gerekmektedir. Gayretimiz Türkiye'yi ticaretin en güvenilir ve en kolay gerçekleştirildiği ülke yapmak. Çalışmalarımız bu eksende" değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerin, internet sitesi yükümlülüğünü doğrudan kendilerinin yerine getirebileceği gibi Merkezi Veri Tabanı Hizmet Sağlayıcısı (MTHS) adı verilen özel hukuk tüzel kişilerinden de destek alabileceklerine işaret eden Yazıcı, payları Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından kayden izlenen şirketler için ise MTHS faaliyetinin, Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından yerine getirileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!