3.2 milyar liralık imzayı attı 4.5 milyar lira gelir bekliyor

Güncelleme Tarihi:

3.2 milyar liralık imzayı attı 4.5 milyar lira gelir bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Emlak GYO’nun Maslak’taki 240 dönümlük arazisi için düzenlediği ihalede Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik ortak girişiminin gerisinde kalarak ihaleyi kaybeden, ancak konsorsiyum grubunun imar sorunları nedeniyle ihaleden çekilmesi üzerine gözlerin çevrildiği Ağaoğlu, projenin peşinatını ödeyerek anlaşmayı imzaladı.

Haberin Devamı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan’ın katıldığı törende, 173 milyon 62 bin 500 liralık peşinatın çeki ve teminat mektubu Emlak Konut GYO’ya sunuldu. Emlak GYO tarafından eylülde yapılan ihalede 3 milyar 250 milyon TL hasılat ve gelirden Emlak
GYO’ya yüzde 35.5 idare payı ödeme taahhütü veren Ağaoğlu, projeden yaklaşık 4.5 milyar TL gelir bekliyor. Maslak arazisinde mevcut konseptinin dışına çıkıp dünya çapında bir proje yapacağını söyleyen Ali Ağaoğlu, “Burada bütün ezberleri bozacağız. İstanbul’u dünya gayrimenkul ligine taşımayı hedefliyoruz. 24 saat yaşayan bir proje olacak” dedi.
Kısmetsiz iş olmuyor
Projenin Cumhuriyet tarihinin hacim ve parasal yönden en büyük projelerinden birisi olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de nitelikli konutu ilk başlatan firmalardan biri olduk ve konut sektörünün bir noktaya gelmesine ciddi katkı sağladık. Emlak GYO’nun ihalesinde ikinci olmuştuk. Kazanan gruba hayırlı olsun dedik ama arazi bize kısmet oldu. Kısmetsiz iş olmuyor. Burada İstanbul’u dünya ligine taşıyacak bir proje yapmayı düşünüyoruz. B ve üzeri gelir grubuna hitap edecek. Taahhüt ettiğimiz hasılat rakamı 3 milyar 250 milyon lira ancak 4.5 milyar liranın üzerinde bir ciro hedefliyoruz.”
İmarda risk görmüyorum
Türkiye’de müteahhitlerin en büyük sorununun arazi bulamamak olduğunu ifade eden Ali Ağaoğlu, “Bilgi birikimimiz var, sermayemiz var ancak yurt dışında çok güzel işler yapan Türk müteahhitler birikimlerini uygulayabilecekleri sorunsuz arazi bulmakta sıkıntı yaşıyor. Emlak Konut GYO burada güzel araziler geliştiriyor. Bir koyundan iki post çıkarmaya çalışıyor, çıkarıyor da... Ben devletin müteahhitlik yapmasına, çivi çakmasına karşı olmama rağmen TOKİ’yi kutluyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

173 milyon liralık peşinat ve mektup Vakıfbank’tan

VAKIFBANK Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Maslak projesi için başlangıçta gerekli olan nakdi ve gayri nakdi finansmanı Vakıfbank olarak tek başına üstlendiklerini söyledi. Kalkan, “Bundan da önemlisi projenin bireysel ve ticari satışlarında yer alacağız ve orada çok daha  büyük bankacılık potansiyelinin ortaya çıkacağını düşünüyoruz” dedi. Kalkan, ilk etapta 173 milyon liralık bir kredi ve 165 milyon liralık da teminat mektubunu verdiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Araziyi 540 milyon liraya almıştık

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Maslak’taki araziyi TOKİ’den 540 milyon liraya aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Burada taahhüt edilen toplam satış geliri 3 milyar 250 milyon lira  oldu. Buna göre Emlak GYO’ya yaklaşıkl 1 milyar 253 milyon lira gelir gelmesi planlanıyor. Ancak yüklenici firma Ağaoğlu satış toplam gelirini 4.5 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor. Daha önceki projelerde de hep belirlenen satış rakamlarının üzerine çıktı. Ağaoğlu’nun bu projeyi tamamlayamaması gibi bir düşüncesi yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!