BEDAŞ, filosuna 10 yeni elektrikli araç kattı

Güncelleme Tarihi:

BEDAŞ, filosuna 10 yeni elektrikli araç kattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 11:33

Boğaziçi Elektrik Dağıtım çevreye duyarlı yaklaşımı ile yeni bir çalışmaya imza attı.

Haberin Devamı

“Enerjimizle yola çıkıyoruz” sloganı ile araç filosuna 10 adet BMW İ3 elektrikli araç ekleyen BEDAŞ, yapılan AR-GE çalışmaları kapsamında filo modernizasyonunda elektrikli araç sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.

2,5 saatte sarj olabilen elektrikli araçlar 19 kw/sa batarya kapasitesindedir. Maksimum 150 km hıza ulaşabilen araçlar ortalama 130 km yol katetmektedir.

Akaryakıt kullanan araçların en tasaruflu modellerinde dahi ortalama karbon (CO2) salınımı 103 gr/km iken yeni nesil elektrikli araçlarda bu oran sıfır seviyesinde.

BEDAŞ, filosuna 10 yeni elektrikli araç kattı

4.5 MİLYON ABONESİ VAR
Tüm süreçlerde sürdürülebilirlik ve değer yaratma bilinciyle hareket ettiklerini belirten Genel Müdür Mehmet İslamoğlu, Boğaziçi Elektrik Dağıtım filo yönetiminde ciddi bir akaryakıt tasarrufu elde edecek, aynı zamanda çevreyi korumaya da katkı sağlayacak diye konuştu.

Haberin Devamı

4.5 milyon aboneye elektrik dağıtımını yapan BEDAŞ, elektrikli araçların kullanılacağı değişik noktalara şarj istasyonlarının kurulumunu yaparak, İstanbul’da elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesinde ilk adımı atmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!