Moody's: Temel senaryo notun korunması

Güncelleme Tarihi:

Moodys: Temel senaryo notun korunması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 11:03

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji AA Finans'a Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu koruyacakları yönünde açıklama yaptı. Ancak analistler, kurum yetkilisinden gelen açıklamanın piyasaları ikna etmediği görüşünde.

Haberin Devamı

Banerji, "Türkiye'ye ilişkin temel senaryo "Baa3" seviyesindeki "yatırım yapılabilir" notun korunması yönünde. Bu yıl sonunda Türkiye'de cari açığın 37 milyar dolara gerileyerek GSYH'ya oranının yüzde 4.7 olarak gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Analist aynı zamanda, "Türkiye'nin kredibilitesi olumlu kamu finansmanı ölçütleri tarafından desteklenmeye devam ediyor. Kredi notu Türkiye'nin mali gücü, düşük borç seviyesi ve büyük bir orta gelir ülkesi olması tarafından da destekleniyor. "Baa3" notu Türkiye'nin nispeten dirençli mali yapısı ve ılımlı kamu borcu seviyesi gibi kredi güçlerini içeriyor" diye devam etti.

Moodys: Temel senaryo notun korunması

Haberin Devamı

PİYASA OLUMLU ALGILAMADI
TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte ise konuyla ilgili geçtiği notta, "Aşağıdaki açıklamalar bu zor konjonktürde çok pozitif kabul edilmelidir.Ancak bu açıklamalardan sonra Türk lirası sepeti’nin 3.1170’den 3.1228’e yükselmesive faizde bir baz puan bile iyileşme olmaması piyasanın bu açıklamalara tepkisinin olmadığını göstermektedir. Bu da kısa vadede Türk lirası varlıklar açısından negatif kabul edilmelidir" yorumunu yaptı.

BAKMADAN GEÇME!