Patronun borcu ertelenmiş

Güncelleme Tarihi:

Patronun borcu ertelenmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 22:15

Soma davasının dokuzuncu gününde sanık avukatları savunmaya başladı. Avukatların ‘sabotaj’ iddiaları madenci yakınlarından tepki toplarken Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan bankaların kredi borçlarını 1 yıl ertelediğini açıkladı

Haberin Devamı

SOMA’da meydane gelen ve 301 işçinin hayatına mal olan maden faciasının duruşmasına dün devam edildi. Duruşmada sanık avukatlarının facianın sabotajdan meydana gelmiş olabileceği yolunda yaptığı savunma, şehit madenci yakınlarını isyan ettirdi. Hep birlikte ayağa kalkan ve avukatların bulunduğu alana yaklaşmak isteyen madenci aileleri, yanlarındaki çocuklarını da gösterip, "Mezarlığa baksınlar, deliller orada", "Eğer bir kişi hapisten çıksın, kendimi bu salonda, mahkemenin ortasında asarım", "Delil bu küçük çocuk" sözleriyle tepkilerini ifade edince salon boşaltıldı. Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan da şirketin mali durumu hakkında bilgi verirken, "Tüm bankalarla geçen ay konsorsiyum paketi yapıldı. Kredi borcu ödemeleri, bir yıl süreyle ertelendi" dedi.
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in yanı sıra tutuksuz sanıkların bir bölümü hazır bulundu.

TAKSİTLENDİRİLDİ


Tutuklu sanıklardan, Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, kendisine yöneltilen "Şirketin kredi ödemeleri yaptığı sırada, işçilerin tazminatlarını ödemediği" yönündeki suçlamayla ilgili açıklama yaptı. Can Gürkan, "Tüm bankalarla geçen ay konsorsiyum paketi yapıldı. Kredi borcu ödemeleri, bir yıl süreyle ertelendi. Tazminat ödemeleri ise, belli miktarlarda taksitlendirme yapıldı ve ödenmeye başlandı" dedi. İşletme Müdürü Akın Çelik de bilirkişi raporunun yanlış olduğunu söyledi.
Sanıkların talep işlemlerinin tamamlanmasıyla son olarak sanık avukatlarının taleplerine geçildi. İlk sözü alan Akın Çelik'in avukatı Yusuf Koçyiğit'in, savunmasının önemli bir bölümünde sabotaj iddiasını yinelemesi üzerine, mağdur aileler ile avukatları tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ÇİRKİN SAVUNMA

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de duruşma sonrası açıklama yaptı. Ailelerle de konuşan Ertuğrul Kürkçü, “İçeride sanıkların savunmalarına tanık olduk. Çirkin bir savunma stratejisi izliyorlar. Bütün suçu işçilerin üzerine atıyorlar. Sabotaj yapılmak istendiği sırada büyük bir facia yaşanmış savunmasına umarım mahkeme, itibar etmeyecektir” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!