Paraları topladılar evler ortada yok

Güncelleme Tarihi:

Paraları topladılar evler ortada yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 23:29

İstanbul Esenyurt ve Tuzla’da satışını yaptığı yüzlerce konutu teslim etmeyen Makrom Yapı’nın sahibi ve yöneticileri hakkında gözaltı kararı alındı.

Haberin Devamı

Hakkında gözaltı kararı bulunan 24 kişiden 18’i dün gözaltına alındı.
Operasyon kararı, mağdur ev sahiplerinin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonrası gerçekleşti. Savcılığa yapılan başvurularda şirket sahiplerinin, projede olmayan dairelerin satışını yaptığı, nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri iddia edilmişti. 800’e yakın kişinin mağdur olduğu projelerin tanıtımlarını ise şarkıcı Petek Dinçöz yapmıştı.

LÜTFÜ BAKIRCI KAYIP

Savcılığın talimatı sonrası dün sabah erken saatlerde Mali Şube Polisi’nce Makrom Yapı Limidet Şirketi’ne yönelik operasyon yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden Makrom Yapı’nın sahibi Lütfü Bakırcı’ya ulaşılamadı. Mali Şube Ekipleri’nin gözaltına aldığı isimler arasında, Lütfü Bakırcı’nın ağabeyi Osman N. Bakırcı, eşi N. Bakırcı ile birlikte E.T., A.T., A.K., M.K.’nin olduğu öğrenildi. Şüpheliler projesi bile bulunmayan evlerin satışını yapmakla suçlanıyor. Teslim edilmeyen dairelerin satışından 50 milyon liralık gelir elde edildiği kaydediliyor.

PETEK DİNÇÖZ TANITTI

Haberin Devamı

Makrom Yapı’nın Esenyurt ve Tuzla’da projeleri bulunuyordu. Üç yıl önce tanıtımı yapılan Makrom Tek projesinin reklâm yüzü olarak ise Petek Dinçöz yer aldı. Şirketin, konut projeleri yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında da otel projeleri bulunuyordu. Ancak söz konusu projelerin hiçbirine başlanmadı.

PARALAR NEREYE AKTARILDI?

Bir kısım mağdur adına geçtiğimiz nisan ayında savcılığa yaptıkları suç duyurusu sonrası operasyonun yapıldığını kaydeden Av. Orhan Boran, toplanan paraların nerelere aktarıldığı konusunda kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!