Bursa'da “domatesli dondurma” ürettiler

Güncelleme Tarihi:

Bursada “domatesli dondurma” ürettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 17:09

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir işletme tarafından üretilen “domatesli dondurma” beğeniye sunuldu.

Haberin Devamı

İlçede yarım asırdır faaliyet gösteren bir pastanenin sahibi Selçuk Eriş, alternatif bir tatlı olarak ürettiği domatesli dondurmayı satışa çıkardı.

Domatesli dondurmanın tadına ilk bakan Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Naci Güncü ile Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan oldu.

Ürünün ilgi gördüğünü ifade eden Eriş, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce meyve ağırlıklı yaptıkları dondurma çeşitlerine domatesi de eklediklerini söyledi.

Karacabey'in bir zamanlar soğanı ile anıldığını aktaran Eriş, "Ne yazık ki soğanımızın eski özelliği kalmadı. Son yıllarda ise çiftçilerimizin 'kırmızı elmas' diye tabir ettiği domatese ağırlık verildi ancak bu yıl çiftçiler domatesten de umduklarını bulamadı. Domatesin sadece salça sektöründe değil de farklı alanlarda da kullanılabileceğini göstermek için bu ürünü ürettik ve satışa çıkardık” diye konuştu.

KTSO Başkanı Güncü de domatesin farklı alanlarda da kullanılabileceğini gördüklerini belirterek, "Çiftçimiz bu sene zor bir yıl yaşıyor. Dolayısıyla domatesi hem gündemde tutmak hem de halkımıza ne kadar kıymetli bir ürün olduğunu duyurmak adına burada toplandık. Bu girişimde bulunan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!