Zeytinyağı, en az tüketilen illerde tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağı, en az tüketilen illerde tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 14:28

Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı, zeytinyağı tüketimini artırmak amacıyla ürünün en az tüketildiği 20 ilde KOSGEB destekli tanıtım yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Bosnalı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sahip olduğu zeytin ağacı varlığını son yıllarda 80 milyondan 170 milyona çıkardığını ve zeytinyağı üretiminde 5 büyük ülke arasında yer aldığını belirtti.

Zeytinyağının bazı ülkelerde kişi başına yıllık tüketimin 22 kilogram civarında olduğuna dikkati çeken Bosnalı, Türkiye'de ise kişi başına yıllık tüketimin 1,5-2 kilogram seviyesinde kaldığını, hatta İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yok denecek kadar az olduğunu vurguladı.

Ağaç varlığının artmasıyla gelecek yıllarda 450-500 bin ton civarında zeytinyağı üretiminin beklendiğini, bu doğrultuda iç tüketimin artırılmasının hedeflendiğini dile getiren Bosnalı, "İç tüketimin artırılmasını teşvik etmek amacıyla Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) ortaklığında hazırladığımız 'Aydın İli Zeytinyağı Pazar Payının Artırılması ve Tanıtılması Projesi' KOSGEB tarafından onaylandı" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

"Projemizle zeytinyağı tüketimi az olan 20 ilimizde tanıtım faaliyetleri gerçekleştirerek zeytinyağı tüketimini artırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullanan Adnan Bosnalı, çalışma kapsamında, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler, sağlıklı beslenmede zeytinyağının yeri gibi konularda da vatandaşları bilgilendireceklerini kaydetti.

Aydın İli Zeytinyağı Pazar Payının Artırılması ve Tanıtılması Projesi, 24 ay sürecek. Sakarya, İzmit, Zonguldak, Samsun, Ordu, Giresun, Edirne, Tekirdağ, Denizli, Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Ankara, Sivas, Erzincan, Malatya, Elazığ, Mardin ve Van'da yürütülecek.



BAKMADAN GEÇME!