Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 15 gündür hizmet verilemiyor

Güncelleme Tarihi:

Selahaddin Eyyubi Havalimanında 15 gündür hizmet verilemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 14:25

Hakari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda, terör olayları nedeniyle 15 gündür hizmet verilemiyor. Bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan biri olan ve terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılarla inşaatını sürekli engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havaalanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın işçileri kaçırıp araçları ateşe vererek bölge halkının bu hizmetten yararlanmasını engelleme çabalarına rağmen 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, şimdi de terör örgütünün saldırıları nedeniyle kullanılamıyor.

Selahaddin Eyyubi Havalimanında 15 gündür hizmet verilemiyor
YÜKSEKOVA HAVALİMANI AÇILDI

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle 15 günden bu yana uçak seferlerinin yapılamadığı ilçede milyonlarca liralık yatırımdan mahrum kalan vatandaşlar, batı illerine gidebilmek için yine 4 saatlik yolculuğun ardından Van'a ulaşabiliyor.

İki ay gibi kısa bir zamanda 22 bin yolcunun yararlandığı havalimanıyla daha rahat seyahat yapmanın imkanına kavuşan vatandaşlar, bölgede yaşanan olayların sona ermesini istiyor.

Selahaddin Eyyubi Havalimanında 15 gündür hizmet verilemiyor

Bu arada Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri de bölgede yaşanan terör olayları ve güvenlik riski nedeniyle uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!