Bayrağı daha da yukarı taşıyacağız

Güncelleme Tarihi:

Bayrağı daha da yukarı taşıyacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 01:13

KOÇ Holding, 2015 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 32.1 milyar TL gelir elde ederken, 1.8 milyar TL vergi öncesi kâr ve 1.3 milyar TL ana ortaklığa ait net dönem kârı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Tamamladığımız büyük ölçekli yatırımlarımızın sağladığı kapasite ve istihdam artışı ile hem üretimimizi hem de verimliliğimizi yukarı taşıdık. Şirketlerimiz ülkemizin ve sektörlerinin büyüme dinamiklerine önemli derecede katkıda bulundular. Dünya çapında rekabet gücümüzü artıracak, inovasyonu ön planda tutacak, süreç yönetimi açısından verimliliğe odaklanacak, fırsat ve riskleri dengeleyecek yenilikçi fikirler, ürünler ve stratejiler geliştirmek en önemli önceliğimiz olmaya devam edecek” dedi.

OTO VE BEYAZ EŞYA


Koç Topluluğu’nun tarihinin en büyük organik yatırım dönemini tamamladığını da hatırlatan Çakıroğlu ilk yarıda tüketici talebinin yüksek olması ile otomotiv ve beyaz eşyada tahminlerinin de üzerinde bir büyüme yaşandığını söyledi. Çakıroğlu şöyle devam etti: “Otomotivde iç satışlar ilk altı ayda geçen seneye göre yüzde 49 büyürken, hafif ticari araçlarda yüzde 71’lik büyüme gerçekleşti. Beyaz eşyada ilk altı ayda iç satışlar yıllık bazda yüzde 10, ihracat ise yüzde 5 arttı. Enerji sektöründe, ilk altı ayda Akdeniz rafineri marjları Tüpraş’ı olumlu etkiledi. İkinci yarıda İran’la ilgili gelişmeler ve artan kapasite sonucu marjlar üzerinde bir baskı olma ihtimali olsa da Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nin Tüpraş’ı bu baskılardan koruması bekleniyor.”
İstanbul Sanayi Odası’nca açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde ilk 10’un 5’inde Koç Topluluğu şirketlerinin yer aldığını vurgulayan Çakıroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İhracat Şampiyonları listesinde de 2014’te en fazla ihracat yapan ilk 10’un 4’ünün Koç Topluluğu şirketlerinden oluştuğunu belirtti. Çakıroğlu, dünyada en yüksek net ciroya sahip 500 kurumun sıralandığı Fortune Global 500 listesine ülkemizden bu yıl da dahil olan tek şirketin Koç Holding olduğuna dikkat çekti. Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyeline olan inancımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Global bir oyuncu olma yolunda kararlılık ile ilerlerken, bayrağı daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!