Rusya gıda ambargosuna 7 ülke daha ekleyecek

Güncelleme Tarihi:

Rusya gıda ambargosuna 7 ülke daha ekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 01:20

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, Rusya’nın gıda ambargosu uyguladığı ülkelere yenilerinin eklenebileceğini söyledi. Rusya Tarım Bakanlığı da hükümete ambargonun 7 ülke ile genişletilmesini önerdi.

Haberin Devamı

Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan tüm ülkelerin ambargo listesine alınmasından yana olduklarını ifade eden Dvorkoviç, “Bir kısım detayları ele alıyoruz. Yakın zamanda kararı açıklayacağız.” dedi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de iki hafta önce yaptığı açıklamada ambargo uygulayan ülkelerin sayısının artabileceğini ifade etti.
Rusya’nın yeni ambargo uygulayacağı ülkeler listesinde Karadağ, Arnavutluk, İzlanda, Norveç, Ukrayna, Gürcistan ve Liechtenstein yer alıyor. Haziran ayında Avrupa Konseyi toplantısında alınan kararla Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların 31 Ocak 2016’ya kadar uzatılmasına karar vermiş, 7 ülkenin de bu kararı uygulayacakları ve ulusal politikalarını da bu yönde geliştirecekleri belirtilmişti.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise yaptırımlara katılan yeni ülkelere yönelik karşılılık ilkesi çerçevesinde adımların atılacağı belirtilmişti. Rusya AB’ye uyguladığı gıda ambargosunu da Ağustos 2016’ya kadar uzatmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!