Terör sigortasına ilgi var ama şirketler kaçıyor

Güncelleme Tarihi:

Terör sigortasına ilgi var ama şirketler kaçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 16:45

Türkiye genelinde son dönemde artan gerilim ve terör olayları, 'terör sigortası'na olan ilgiyi yeniden gündeme getirdi. Ancak şirketler, özellikle çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde 'terör sigortası' yapmak istemiyor.

Haberin Devamı

OLAYLAR BAŞLADI TALEP ARTTI
Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucusu ve Genel Müdürü Taner Çağatay, son günlerde artan çatışmaların sigorta sektörünü de etkilediğine işaret etti.

Taner Çağatay “Özellikle işyeri ve kasko poliçesi olan veya yaptırmak isteyen tüketiciler poliçelerinde terör teminatı olup olmadığını mutlaka sorgulamalı. Bu dönemde sigorta taleplerinde de artış gözlenmekte” dedi.

Çağatay, anılan olaylara ilişkin sigorta şirketlerinin ise dikkat çekici bir tutum geliştirdiklerine vurgu yaparak “Bazı sigorta şirketleri terör olaylarının yoğun yaşandığı bölgeler için düzenlenen özellikle işyeri poliçelerinde terör teminatını kapsam dışında tutuyorlar” şeklinde konuştu.

Terör sigortasına ilgi var ama şirketler kaçıyor
DAHA ÖNCE DURDURMUŞLARDI

İSTİKLAL CADDESİ KAPSAM DIŞI
Çağatay şirket olarak kısa süre önce yaşadıkları bir olayı ise şu sözlerle aktardı: “Geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi’nde bulunan bir işyeri için sigorta şirketinden teklif istedik. Ancak şirketten olumsuz yanıt geldi. Olaylı bölgeler ve halk hareketlerinin yoğun olduğu bölgeler için böylesi bir karar alınmış görebildiğimiz kadarıyla” dedi.

Haberin Devamı

ŞİRKETLER KAÇIYOR
Şirketlerin "terör olaylarını" sigorta kapsamına almak istemediğine yönelik bir açıklamada da Türkiye Sigortalar Birliği'nden geldi.

Türkiye Sigortalar Birliği'den bir yetkili, "Şirketler genelde terör olayları ya da büyük olaylar patladıktan sonra sigorta yapmayı tercih etmezler. Bu zaten sigortanın mantığına aykırı bir durum" dedi.

2014 YILINDA DURDURULMUŞTU
Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Kalkavan, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, yangın poliçelerinde terörün ek teminat olarak verildiğini hatırlatarak, “Şirketler, yaşanan olaylar nedeniyle yangın teminatı değil ama terör teminatı vermeyi durdurdu. Yangın teminatında sorun yok. Yani yangın teminatı veriyoruz ama ek olarak terör teminatı verilmiyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!