Çözüm sürecinin bitmesi ekonomi için felaket olur

Güncelleme Tarihi:

Çözüm sürecinin bitmesi ekonomi için felaket olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 01:02

DÜNYANIN en önemli ekonomistleri arasında yer alan, Batılı bilim çevrelerince gelecekte ekonomi alanında Nobel alabilecek isimler arasında gösterilen Profesör Daron Acemoğlu, Türkiye ekonomisinin tekrar ayağa kalkması için değişikliğin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak “Türk ekonomisinin temellerinde güçlendirici değişikliklerin yapılmalı.

Haberin Devamı

Türkiye kendisini yenilemeli ve üretimi artırıcı yapısal reformlara hız vererek hukukun egemenliğini güçlendirmeli” dedi. Çözüm sürecinin devam ettirilmesi gerektiğine işaret eden Acemoğlu, “Çözüm sürecinin bitmesi politik sistem ve ekonomi için felaket olur. Öte yandan DAEŞ, tabi ki tüm bölge ve artan bir şekilde Türkiye için çok büyük bir problem” dedi.

YOLSUZLUK SİCİLİ KÖTÜLEŞTİ

“RePEc” (Research Papers in Economics) platformunun dünya çapındaki en önemli 2 bin 223 ekonomist içerisinde ilk sırada gösterdiği Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Ekonomi Profesörü Acemoğlu AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Türkiye ekonomisinin son dönemde iyi bir görünüm sergilemediğini vurgulayan Acemoğlu, “Ekonomi büyüyemiyor ve özel yatırımlar genel anlamda zayıf. Ekonomi zayıf olmasına rağmen kamu talebi yönlü büyüme söz konusu. Kamunun ekonomide artan rolü, yükselen enfasyon, yüksek cari açık bu durumun göstergesi. Tüm bunlar şaşırtıcı değil. Bir ekonominin büyümesi ekonomik kurumlarıyla doğrudan ilişkilidir. Türkiye’de son birkaç yıl içerisinde gerek kurumlar, gerek yasal sistem, gerekse yolsuzluk sicili kötüleşti” değerlendirmesinde bulundu. “Hepimizin Merkez Bankası’nın bağımsızlığını desteklemesi gerekiyor” diye konuşan Acemoğlu, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını kaybetmesi halinde bunun Türkiye’deki ekonomik kurumların geleceği için de olumsuz etkilere sahip olabileceğinin altını çizdi. Merkez Bankası’nın faiz politikasını da değerlendiren Acemoğlu, “Bence yabancı yatırımcıların aklında olacak şey faiz koridoru değil. Genel ekonomik ve politik belirsizlik ve bunların getirdiği dengesizlik yabancı yatırımcıların cesaretini kıran temel unsurlar arasında” dedi.

Çözüm sürecinin bitmesi ekonomi için felaket olur
ACEMOĞLU O LİSTEDE

BAKMADAN GEÇME!