Konak Tüneli açıldı ama yangın algılaması yok

Güncelleme Tarihi:

Konak Tüneli açıldı ama yangın algılaması yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 01:02

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde, 25 Mayıs’ta hizmete açtığı Konak Tüneli’nde havalandırma, haberleşme, yangın algılama ve ihbar, trafik kontrol, anons sistemlerindeki eksiklikler 2 aydır tamamlanamadı.

Haberin Devamı

Uzmanlar tünelin bu eksikliklerle açılmasının riskler taşıdığı ve hata olduğu uyarısı yaptı. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise hayati ve trafik güvenliğini etkileyecek eksiklikler olmadığını, montajların sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Konak Tüneli açıldı ama yangın algılaması yok

Konak Tüneli’nde henüz karayolu tünellerinde bulunması gereken standarlarda havalandırma sistemi devreye girmedi. Yangın algılama ve ihbar sistemi yok. Telefon kulübeleri konulmasına karşın içinde telefon yok. Çünkü iletişim hattı henüz kurulmadı. Olabilecek bir kaza veya afette tünel içinde olması gereken iletişim donamımı tamamlanmadı. Tünellerde olması gereken anons sistemi devreye sokulmadı. Sürücüleri hızları konusunda uyaran ve düzenleme yapan trafik kontrol sistemi de çalışmadı.

Haberin Devamı

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Sekteri Melih Yalçın, havalandırma, yangın alarmı gibi sistemlerin eksiklik olarak nitelendirilmemesi gerektini, çünkü bunların tünelin bir parçası olduğunu söyledi. Yalçın, “Bu donanımlar olmadan aslında bu tünel açılamaz. Çünkü herhangi bir kaza durumunda önemli riskler ortaya çıkar. Tünel bu haliyle riskler barındırıyor. Bunlar olmadan riski göze alıp tüneli trafiğe açtılar. Bir an önce tamamlanmalı” dedi. Karayolları 2’nci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise Konak Tüneli’ndeki eksikliklerin hayati ve trafik güvenliğini olumsuz etkileyecek eksiklikler olmadığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!