Antalya'da toplu taşımadaki güvenlik sistemi ihalesi iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada toplu taşımadaki güvenlik sistemi ihalesi iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 10:18

Antalya’da toplu ulaşım araçlarında panik butonu, güvenlik kamerası ve sürücü tanımlamalı kart sistemi kullanılması için yapılan ihalenin elektronik ücret toplama sistemi işletme hakkını elinde bulunduran A-Kent firması tarafından “Sisteme ihtiyacımız yok” denerek iptal edildiği ortaya çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan cinayeti sonrası gündeme gelen sistemin iptalini doğruladı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayeti sonrası gündeme taşınan “Toplu taşıma araçlarında elektronik güvenlik sistemleri kullanılsın” fikrinin ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istendiği ancak mali birimleri kayyuma devredilen A-Kent firmasının bu sistemin kurulmasına izin vermediği ortaya çıktı.

Antalyada toplu taşımadaki güvenlik sistemi ihalesi iptal edildi
ANTALYA’DA TOPLU ULAŞIMDA ’ÖZGECAN YÖNETMELİĞİ’

YENİ SİSTEME GEREK YOK
A-Kent’in, panik butonu, güvenlik kamerası ve sürücü tanımlamalı kart sistemi bulunan güvenlik projesini ‘araç takip sistemi’ olarak kabul edip, “Biz de bu sistem zaten var. Yeni bir sistemin araçlara takılmasına gerek yok” anlayışıyla güvenlik sistemi ihalesinin iptal edilmesine neden olduğu belirtildi.

A-KENT İTİRAZ ETTİ
İptal kararını doğrulayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü İsmail Fidan, “Biz bu sistemle ilgili çok geniş bir çalışma yaptık. Sistemde Özgecan Aslan cinayeti sonrası çok konuşulan panik butonu, kamera sistemi ve şoförler için özel olarak hazırlanan kartlar yer alıyordu. Hatta sistemle ilgili ihaleye de çıkıldı. Ancak A-Kent’in itirazı ihalenin iptal edilmesine neden oldu” dedi.

Haberin Devamı

SİSTEM BEKLEMEDE
Güvenlik projesinden vazgeçilmediğini dile getiren Fidan, “Biz tüm olumsuzluklara rağmen proje ile ilgili araştırma- geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Elektronik ücret toplama sistemi Ulaşım A.Ş’ye devredildiğinde güvenlik sistemini toplu taşıma araçlarında kullanmaya başlayacağız” diye konuştu. Sisteme itiraz edilme gerekçesiyle ilgili Hürriyet muhabirinin ulaştığı A-Kent yetkilileri şu bilgiyi verdi: “Biz gazetecilerle görüşme yapmıyoruz.”

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Toplu taşıma araçlarının tamamında takip sistemi ve panik butonu ve güvenlik kamerası olacak. Hangi araç nerede, hareket halinde mi, yoksa seyir halinde mi bilinecek. Panik butonuna basıldığında ilgili birimlere acil durum sinyali gidecek. Tüm şoförlerin kişisel kartları olacak. Bu kartlarda şoförün kimlik bilgileri, fiziksel özellikleri yer alacak. Hatta bu kartlar ilgili sisteme okutulmadan araçların çalışmaması sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!