Koalisyon görüşmelerinde masa düzeninin şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon görüşmelerinde masa düzeninin şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 16:35

2. tur koalisyon görüşmelerinde AK Parti ve CHP Ankara Devlet Konukevi'nde buluştu. Bugünkü koalisyon görüşmesinde masanın oturma düzeni dikkat çekti. Devlet Planlama Teşkilatı kökenli heyet üyeleri karşılıklı oturdu. İktisat profesörü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve yine bir iktisat profesörü olan CHP’li Selin Sayek Böke de masanın karşılıklı taraflarında yer aldı. Koalisyon görüşmelerinde CHP'nin üzerinde durduğu 1500 TL asgari ücretin önemli bir konu başlığı olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İşte o masanın oturma düzeni: Sol baştan birinci sırada CHP Grup Başkanvekili ve eski Gelirler İdaresi Genel Müdürü Akif Hamzaçebi otururken Hamzaçebi’nin karşısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanı olan AK Parti Milletvekili Taha Özhan yer aldı.

DPT KÖKENLİLER

Heyetin CHP tarafında soldan ikinci sırada eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak yer aldı. Asgari ücret tartışmalarında isminden sıkça söz ettiren Öztrak’ın karşısında ise AK Parti heyetinin ekonomi görüşmelerini yürütecek isimlerden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yer aldı. Yılmaz ve Öztrak’ın ortak noktası ise ikisinin de Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kökenli olmaları.

Koalisyon görüşmelerinde masa düzeninin şifreleri

Haberin Devamı

BAŞKANLAR KARŞILIKLI

Soldan üçüncü sıradaki CHP’nin heyet başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un karşısına ise AK Parti’nin heyet başkanı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oturdu.

İKİ PROFESÖR

CHP tarafından soldan dördüncü sırada iktisat profesörü, CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke otururken onun karşısında yine bir iktisat profesörü olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş oturdu.

Soldan 5. Sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oturuyor. Tezcan’ın karşısında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan oturuyor. Soldan altıncı sırada ise CHP Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek otururken onun karşısında eski Anayasa Mahkemesi Raportörü AK Parti Milletvekili Osman Can yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!