Petrol fiyatları 6 ayın en düşüğünde

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları 6 ayın en düşüğünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 15:13

Brent petrolün varil fiyatı, Çin hisse senedi piyasasındaki volatilitenin (oynaklık) etkisiyle 52,26 dolara gerileyerek yaklaşık 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Haberin Devamı

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün Çin hisse senedi piyasasında yüzde 8,5'lik değer kaybı yaşanmasının ardından emtia fiyatlarında gözlenen satış baskısıyla 52,80 dolara gerilemiş ve günü 52,84 seviyesinden tamamlamıştı.

Bugüne 53 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Çin piyasasında volatilitenin devam etmesinin etkisiyle gerilemesine devam etti ve 52,26 dolarla 2 Şubat 2015'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 53 doların hemen altında işlem görüyor.

Analistler, dünyanın önde gelen emtia üreticisi ve petrol tarafında en büyük talep pazarı konumunda bulunan Çin'de, son açıklanan imalat verilerinin beklentilerin altında kalması ve hisse senedi piyasasında yaşanan istikrarsızlığın emtia fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Özellikle Çin verilerinin ardından küresel büyüme ve talebe ilişkin endişelerin arttığına dikkati çeken analistler, yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı kararlarının takip edileceğini ifade ediyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının 52,5 doların altında kalıcı olması durumunda sırasıyla 51,7 ve 48,3 seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise 46,69 dolarla 23 Mart'tan bu yana gördüğü en düşük seviyeye gerileyerek, düşüşünü 5'inci güne taşıdı.


BAKMADAN GEÇME!