OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak

Güncelleme Tarihi:

OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 01:03

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını belirterek, “OSB’lerdeki boş parsellerin tahsisinin yapılması ve üretimin başlamasıyla birlikte, bu sayının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 70 DESTEK

OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak

Işık, OSB altyapı yatırımları, bölge müdürlüğü hizmet binası ve sanayi siteleri altyapı inşaatlarının tamamı ile sanayi sitelerinin üstyapı inşaatının yüzde 70’ine kadar olan kısmının bakanlık tarafından krediyle desteklendiğini söyledi. OSB’lerdeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın, Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl daha uzatıldığını hatırlatan Işık, süre uzatımıyla yatırımcılar için OSB’lerdeki parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

283 OSB TAMAM

Haberin Devamı

Işık, 2014 itibarıyla 157 OSB projesinin yol, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarının bakanlık tarafından krediyle desteklenerek sanayicinin hizmetine sunulduğunu ve kuruluş işlemleri tamamlanan 283 OSB bulunduğunu bildirdi. Bugün itibariyle OSB’lerde 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam imkanı sağlandığını belirten Işık, “OSB’lerdeki boş parsellerin tahsisinin yapılması ve üretimin başlamasıyla birlikte, bu sayının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.
2015 yatırım programında 90 OSB projesinin yer aldığını ve yıl sonuna kadar 11 OSB projesinin daha tamamlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Işık, “Bu yıl Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, Çorum Osmancık OSB, Sakarya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB, Bursa-Yenice Islah OSB, Kahramanmaraş Tekstil İhtisas OSB, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah OSB ve Bursa Batı OSB gibi 7 OSB kuruldu. Bu OSB’lerde üretime geçilmesiyle, 60 bin kişi daha istihdam edilebilecek” dedi.

457 sanayi sitesi hizmete sunuldu

IŞIK, geçen yıl sonu itibarıyla bakanlığın kredi desteğiyle 93 bin 790 işyerinden oluşan 457 sanayi sitesinin, sanayicinin hizmetine sunulduğunu anımsatarak, söz konusu sanayi sitelerinde 470 bin kişiye daha sağlıklı şartlarda çalışma imkanı sağlandığına işaret etti. Bu seneki yatırım programında 43 sanayi sitesi projesinin yer aldığına değinen Işık, yıl sonu itibariyle 6 sanayi sitesi projesini daha tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı. Türk sanayisinin verimliliği ve rekabet edebilirliğinin yükseltilerek, imalat sanayinde faaliyet gösteren kümelenme teşebbüslerini desteklemek amacıyla uygulanan Kümelenme Destek Programı 2. Çağrısının 10 Temmuz 2015’te sonlandırıldığına dikkati çeken Işık, “10. Kalkınma Planı’ndaki öncelikli sektörlerin de yer aldığı 16 ‘Kümelenme Birlikteliği Başvurusu’ alındı. Değerlendirmenin başarıyla tamamlanması halinde sanayicilerimiz destek almaya hak kazanacaklar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!