Dolar, TL karşısında 2,73'ü aştı / Dolar ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar, TL karşısında 2,73ü aştı / Dolar ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 12:44

Artan güvenlik endişeleri ve erken seçim olasılığı ile TL'deki değer kaybı sürüyor. Dolar, TL karşısında 15.47 itibariyle 2,7320 seviyesine kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından artan güvenlik endişeleri ve koalisyon görüşmeleri sürecinin devam etmesine karşın erken seçim ihtimalinin arttığını gösteren açıklamalarla TL sert değer kaybetti.

TL bugün de gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Gelişmekte olan para birimleri bugün genel olarak dolar karşısında değer kazandı.

Dün dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek bir ayın zirvesi olan 2.7227'yi test eden bugün ise güne 2.71'in altında başlayan dolar/TL gün içinde 2.7278'e kadar yükseldi.

TL bu verilere göre dolar karşısında yüzde 0.6 civarında değer kaybetti.

Kur 1220'de 2.7210/2.7218 seviyesinde işlem görürken sepet bazında TL aynı saatte 2.7215/2.7223 seviyesindeydi.

Haberin Devamı

KOALİSYON ENDİŞELERİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün koalisyon hükümeti kurulması için atılan iyi niyetli adımlara rağmen erken seçimin daha yüksek bir ihtimal olduğunu belirtirken CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın ise şu andaki AKP-CHP koalisyon görüşmelerinin 'tiyatrodan ibaret' olduğunu belirterek Kasım'da bir erken seçim yapılacağını ileri sürmesi piyasadaki satış baskılarını arttırdı.
Piyasalar erken seçimi bir risk unsuru olarak görse de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerinin son tarihine odaklanmıştı. Hem AKP'li hem de CHP'li yetkililer hafta başında iki taraf arasındaki temasların temel bir sonuca evrilmesinin 10-15 gün sürebileceğini belirtmişlerdi.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ
Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından dün de PKK tarafından iki polisin öldürülmesi ve yaşanan protestolarda çıkan olaylar, önümüzdeki günlerde de gerginliğin devam edebileceği endişesi yaratıyor ve piyasadaki satış baskılarını tetikliyor.
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesi merkezinde Amara Kültür Merkezi önünde Pazartesi günü meydana gelen patlamada 32 kişi hayatını kaybetti.
PKK'nın silahlı kanadı HPG ise dün Şanlıurfa'da iki polisin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi ve saldırının Suruç'ta 32 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırıya misilleme olarak yapıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!