İSO’dan siyasilere uzlaşma çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İSO’dan siyasilere uzlaşma çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 01:04

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, gündeme ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa ve Adıyaman’daki terör saldırılarını kınayan Bahçıvan, terör saldırılarını lanetlediklerini belirterek, “Bu acılı ve zorlu süreci ancak el ele vererek aşabiliriz” dedi.İSO Meclisi Temmuz Olağan Toplantısı’nda konuşan Bahçıvan, Türkiye’de uzun zamandır kısır tartışmalar yaşandığını belirtti ve ekonomiye yeni bir ivme kazandırma gerekliliğinin öne çıktığını anlattı.

ÇÖZÜM ODAKLI

Toplumsal enerjiyi artırmak ve siyaseti çözüm odaklı hale getirmek için bugünlerde en fazla uzlaşıya ihtiyaç duyulduğunu belirten Bahçıvan, şunları kaydetti: “Seçimler sonrası ortaya çıkan meclis aritmetiğinden uzun vadeli, istikrarlı bir sonuç çıkartmak gerekiyor. Bir sanayici olarak en azından ekonomi adına böyle olumlu bir sonuca ihtiyaç duyulduğunu ifade etmek istiyorum. Siyasi partilerimiz sabırla, bardağın dolu tarafına bakan bir anlayışla toplumun beklediği uzlaşmayı sağlamalı ve yeni riskleri göğüslemeye gerek bırakmayacak bir sonuca ulaşmayı hedeflemelidir.”

Haberin Devamı

FİNANSMAN SORUNU

İSO Meclis toplantısının “Ekonomimizi ve Sanayimizi Güçlendirme Yolunda Borsa ve Sermaye Piyasalarının Sahip Olduğu Potansiyel ve Sunduğu Fırsatlar” konu başlığıyla toplandığını vurgulayan Başkan Bahçıvan, sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerin finansman sorununu daha sağlıklı karşılayabilmeleri için sermaye piyasalarına entegre olmalarını istedi. Bahçıvan, “Üretim odaklı yeni ekonomi anlayışının yoğun şekilde tartışıldığı bir dönemden geçerken ekonomimizi ve sanayimizi güçlendirme yolunda sınırlı finansal kaynakların neden olduğu engelleri aşmak biz sanayiciler için son derece önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!