Fransa, Euro Bölgesi Parlamentosu önerdi

Güncelleme Tarihi:

Fransa, Euro Bölgesi Parlamentosu önerdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 01:05

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Yunanistan’da yaşanan krizden ders alınarak Euro Bölgesi'nde bir parlamento kurulmasını istedi.

Haberin Devamı

"14 Temmuz Ulusal Gün" kutlamaları nedeniyle televizyonların ortak yayınında halka hitap eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Euro Bölgesi uyumunun güçlenmesi için "Euro Bölgesi Parlamentosu"nun yararlı olabileceğini söyledi.
Hollande, "Ben Euro Bölgesi'nde uyumun güçlenmesi için bir parlamento kurulmasını arzu ediyorum. Yunanistan’da olup bitene bir bakın. Doğal olarak meşru hükümet sorunları çözmeye çalışıyor ama bu konuda ulusların temsil edileceği güçlü bir parlamentoya da ihtiyaç bulunuyor" dedi.

Yunanistan krizi sırasında ABD Başkanı Barack Obama’nın tutumu karşısında üstü kapalı hayal kırıklığına uğradığını imâ eden Hollande, "Beni kriz sırasında aradı, ‘Euro Bölgesi'nde durum nasıl?’ diye sordu. Ben de ‘Peki dolar bölgesinde durum nasıl?’ diye sorabilirdim" diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Hollande, yeniden sorunlarla karşılaşmamak için euro bölgesi uyumunun güçlendirilmesi konusunda yeni kurumsal reformların gerekli olduğunu vurguladı. Euro bölgesi liderleri, pazarı pazartesi gününe bağlayan gece 16 saatlik müzakere maratonunun ardından Yunanistan’a sıkı tasarruf önlemleri karşılığında, 86 milyar euro tutarındaki mali yardıma onay vermişti. Yunanistan, bu yardım karşılığında KDV oranını ve emeklilik yaşını yükseltmek ve kamu harcamalarını azaltarak, özelleştirmeye ağırlık vermek zorunda kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!