'Türkler ve Yunanlar birleşsin'

Güncelleme Tarihi:

Türkler ve Yunanlar birleşsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 10:03

Huffington Post adlı haber sitesine makale yazan, Chicago Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk ve Politika Bilimi Profesörü olan Tom Ginsburg, Türkiye ve Yunanistan'ın birleşmesi gerektiği öneresinde bulundu.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre Tarih boyunca Türklerle Yunanlıların aynı coğrafyada varolduklarını söyleyen Ginsburg, Yunanistan'ın 1821'de Osmanlı Devleti'nden özgürlüğünü aldığını ve iki ülkenin o tarihten beri en az 4 kez savaştığını da hatırlatıyor.

Türkler ve Yunanlar birleşsin

TÜRK LİRASI DAHA GÜVENİLİR

Prof., Yunanistan'ın kurtuluşunu ise eurodan liraya geçişte görüyor. Bunun sebebi Türk lirasının euroya göre daha sabit olması.

SİYASİ KARARLAR ANKARA'DA, SOSYAL KARARLAR ATİNA'DA ALINSIN

Ginsburg'a göre bu birliktelik sağlanırsa, iki ülkenin mali kararları Ankara'da, sosyal kararlar ise Atina'da alınarak, daha rahat bir federasyon oluşturulabilir. Türkiye’nin nüfusunun 75 milyonu aşkın olduğuna dikkat çeken Ginsbury Yunanistan’ın 11 milyon nüfusu olduğuna ve iki ülkenin birleşmesinin bu durumu Yunanistan için avantaja çevirebileceğine işaret etti. Ginsbury’ye göre iki ülkenin birleşmesi Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusunda da elini güçlündirecek. Ginsbury baklava ve dolma gibi iki ülke arasında rekabete yol açan yemek tartışmalarının da iki ülkenin birleşmesi ile sona erebileceğini ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!