İSO, Finlandiya’yı Anadolu ile buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

İSO, Finlandiya’yı Anadolu ile buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 12:27

İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu yılki 13. Sanayi Kongresi’nde Türkiye’de bir ilki hayata geçirecek. İSO, 8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kongreyi, tarihinde ilk kez Anadolu’dan çok sayıda sanayi ve ticaret odalarının işbirliğiyle interaktif bir platforma dönüştürecek.

Haberin Devamı

“Birlikte yaratmak” ve “işbirliği” kavramlarının damga vuracağı yeni nesil sanayi kongresinde, İSO’nun her platformda dikkat çektiği “Bütünsel Kalkınma”nın dünyanın en iyi örneklerinden biri olan Finlandiya modeli ele alınacak.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), geleneksel Sanayi Kongresi’nde bu yıl ezber bozmaya hazırlanıyor. İSO’nun geliştirdiği yeni nesil sanayi kongresine, “birlikte yaratmak” ve “işbirliği” kavramları damgasını vuracak. İSO, 8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği 13. Sanayi Kongresi’ni tarihinde ilk kez Anadolu’dan çok sayıda sanayi ve ticaret odalarının işbirliğiyle interaktif bir platforma dönüştürecek.

Geçen yıl 12. Sanayi Kongresi’nde “Bütünsel Kalkınma için Vasatlıkla Yüzleşme” temasını tartışan İSO, bu yılki kongreyi ise “Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür – Geleceği Birlikte Kuralım” teması üzerine kurdu.
İSO, bu kapsamda her platformda dile getirdiği “Bütünsel Kalkınma” kavramında dünyanın en iyi örneklerinden biri olan Finlandiya modelini kongrenin en önemli konularından biri yapacak. Kongreye, Finlandiya’nın bütünsel kalkınma pratiğini hayata geçiren siyasetçi, akademisyen ve iş insanları konuşmacı olarak katılacak.

Haberin Devamı

YENİDEN ÜRETİM EKONOMİSİ
13. Sanayi Kongresi’nde dünyada ve Türkiye’de önemi giderek artan yeniden üretim ekonomisi konusu, “Nasıl Üretim?”, “Nasıl İnsan?”, “Nasıl İşbirliği?” ve “Nasıl Sürdürülebilirlik?” başlıkları altında dört ayrı çalıştayda ele alınacak. Çalıştaylara, “birlikte yaratmak” ve “işbirliği” kavramlarından hareketle Anadolu’nun sanayi ve ticaret odalarının katkıları ile çok sayıda sanayici, gençler, kadın girişimciler, melek yatırımcılar ve kanaat önderleri katılacak.

ALİ NESİN DE KATILIYOR
İSO 13. Sanayi Kongresi’nde üç özgün etkinliğe de yer verilecek. Bu kapsamda “Matematik: Matematik Hayattır” buluşmasında Ali Nesin, “Yeni Teknoloji Trendleri: “Gelecek Neler Getirecek” buluşmasında Emin Çapa katılımcılarla bir araya gelecek. Kongrede ayrıca “Bazen Olmaz: Başarının Yolu Kaybetmekten Geçer” oturumu da düzenlenecek.
Yeni nesil kongrede sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanacak olan İSO, bu sayede 13. Sanayi Kongresi Sonuç Belgesi’ni katılımcılara ek olarak binlerce sosyal medya kullanıcısının da katkılarıyla oluşturacak.

BAKMADAN GEÇME!